Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till unga vuxna 18-25 år.
Se mer
Föreläsning för föräldrar till barn med autism och adhd/add 5-17 år. Har du gått en grundkurs om autism på Kurs- och kunskapscenter, eller Adhd-centers grundkurs, kan du ta del av detta tillfälle för att komplettera med kunskap om adhd/add respektive autism.
Se mer
I AKKtiv – Kom igång lär du dig nya sätt att samspela och kommunicera med ditt barn. Kursen riktar sig till dig som har ett barn som har kommunikativa svårigheter och är 0-6 år. Vi träffas sex-sju gånger.
Se mer
För dig som är förälder och har kontakt med habiliteringscenter Liljeholmen. En informationskväll om anpassade fritidsaktiviteter för barn med autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.
Se mer
För anhöriga till unga och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning, IF. Föreläsning om IF och anhörigskap.
Se mer
För dig som är närstående till ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning. En kurs på två tillfällen där du får lära dig använda appar för att berätta med bild, ljud och film.
Se mer
För dig som är föräldrar och närstående till ett barn med funktionsnedsättning, 0–17 år. Webbkursen ger dig verktyg för att skapa relation med ditt barn och förebygga beteendesvårigheter.
Se mer
För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barn 5-17 år med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Webbgrundkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon.
Se mer
För mor- och farföräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barnbarn 5-17 år med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Även om tilltalet och exemplen är riktat till mor- och farföräldrar, så är kursinnehållet användbart även för andra anhöriga. Webbkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon.
Se mer
Föreläsning om autism för personal inom förskola och förskoleklass. Föreläsningen är öppen för personal till barn med föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.
Se mer
Föreläsning i två delar som vänder sig till dig som är anhörig till en vuxen person med diagnos inom autismspektrumet utan samtidig intellektuell funktionsnedsättning.
Se mer
För anhöriga och andra närstående till en vuxen person med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Webbkursen ger information om autism och strategier i vardagen.
Se mer
En kurs för dig som har barn med autism och intellektuell funktionsnedsättning som är 5-17 år. Under fyra träffar får du grundläggande kunskap om diagnoserna och tips för att vardagen ska fungerar bättre.
Se mer
För dig som har autism och adhd/add och som tagit del av de två föreläsningarna om autism och adhd/add i kombination. Dina närstående är också välkomna.
Se mer
För dig som har både autism och adhd/add samt för dig som anhörig till en vuxen med dessa diagnoser. Två föreläsningar som bygger på varandra.
Se mer
Vill du få verktyg att förstå och möta ditt barn, skapa nätverk och utbyta erfarenheter med andra föräldrar? Cope föräldrastödsprogram erbjuder stöd för att förbättra din förmåga att hantera vardagsproblem och konflikter med ditt barn.
Se mer
Filmatiserad föreläsning i fem delar. Lena Jacobson, ögonläkare och docent, samtalar med Mikael som har CVI, cerebral visual impairment. Filmerna är från 2015.
Se mer
Cykelgruppen är till för dig som är 15 år och äldre med rörelsenedsättning. Vi tränar tillsammans på olika stationära träningscyklar för att behålla eller förbättra kondition och uthållighet. En instruktör leder gruppen en gång i veckan i sju veckor.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En kurs för dig som är nedstämd, stressad, ofta är trött eller upplever höga krav i vardagen.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. En diagnos väcker ofta många frågor om vart man vänder sig för att få stöd. Den här föreläsningen ger övergripande information om det.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. En diagnos väcker ofta många frågor om vart man vänder sig för att få stöd. Den här föreläsningen ger övergripande information om det.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. En diagnos väcker ofta många frågor om vart man vänder sig för att få stöd. Den här webbkursen ger övergripande information om det.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Sex träffar om att ha autism, om hur det fungerar i vardagen och vad det finns för teoretiska förklaringsmodeller.
Se mer
För dig med lindrig intellektuell funktionsnedsättning som har kontakt med Habiliteringscenter Sollentuna vuxen.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Sex träffar om att använda sin energi på ett bra sätt och hitta balans mellan aktivitet och vila.
Se mer
För föräldrar till barn med autism 10-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning.
Se mer
För föräldrar till barn med autism 5-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning som deltagit i en av våra grundkurser.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Gruppinsatsen består av 3 halvdagar där deltagaren ges verktyg för att hantera sin egen oro, sorg och stress.
Se mer
Samtalsgrupp för föräldrar till flickor med autism, 13-17 år.
Se mer
För dig som är förälder till ett vuxet barn över 18 år med funktionsnedsättning. En föreläsning om förberedelser inför framtiden gällande bland annat stöd i vardagen, företrädarskap och samverkan.
Se mer
Den här föreläsning riktar sig till dig som har barn med en funktionsnedsättning upp till och med 17 år. Den ger verktyg för att skapa en god relation med ditt barn och för att förebygga beteendesvårigheter.
Se mer
Under föreläsningen presenteras möjligheter till behandling vid adhd. Föreläsningen riktar sig till alla intresserade.
Se mer
Det här är en kurs för dig som har autism, är 15-17 år och har problem med stress. Du lär dig vad stress är och vad du kan göra för att hantera den bättre. I kursen är det 5-8 deltagare och två samtalsledare. Vi ses vid fyra tillfällen.
Se mer
För föräldrar som har autism. Åtta träffar om strategier och förhållningssätt för att kommunicera bättre med sitt barn.
Se mer
För dig som är förälder till barn 0-17 år med funktionsnedsättning och har hög nivå av stress med koppling till ditt barns svårigheter.
Se mer
För dig som är förälder till barn 0-17 år med funktionsnedsättning och har hög nivå av stress med koppling till ditt barns svårigheter.
Se mer
För föräldrar till ungdomar, 13-17 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.
Se mer
För föräldrar till barn, 5-6 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.
Se mer
För föräldrar till barn, 7-12 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen består av 3 halvdagar och syftar till att stärka och utveckla kommunikation mellan vuxna och barn i hemmet och på förskolan.
Se mer
En utbildning för personal på habiliteringar runt om i Sverige som vill bli gruppledare i Navigator ACT - en gruppbehandling för föräldrar till barn med funktionsnedsättning.
Se mer
Ha koll är en kurs för dig som vill ha bättre koll på din tid och kunna planera det du vill göra. Du ska vara 18 år eller äldre och ha en lindrig intellektuell funktionsnedsättning, IF. Det är 6-8 deltagare och en eller två gruppledare. Ni träffas tio gånger.
Se mer
Ha koll är en kurs för dig som vill ha bättre koll på din tid och kunna planera det du vill göra. Du ska vara 18 år eller äldre och ha autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Det är 6-8 deltagare och en eller två gruppledare. Ni träffas fem gånger.
Se mer
För personer med funktionsnedsättning och närstående. En webbkurs om att ansöka om bidrag från fonder och stiftelser för barn och vuxna.
Se mer
Det här är en samtalsgrupp för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning, IF. Vi träffas fem gånger och pratar om hur det är att ha IF.
Se mer
Det här är en samtalsgrupp för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning, IF. Vi träffas fem gånger och pratar om hur det är att ha IF.
Se mer
IF-grupper är samtalsgrupper för ungdomar och vuxna, från 15 år och uppåt, med intellektuell funktionsnedsättning, IF. Vi pratar bland annat om vänskap, sexualitet och funktionsnedsättning. Vi träffas 18 gånger.
Se mer
Det här är en kurs för dig som har barn med intellektuell funktionsnedsättning som är 2-18 år. Under tre träffar får du grundläggande kunskap om diagnosen och tips för att vardagen ska fungera bättre.
Se mer
För anhöriga till små barn med autism. En heldag som syftar till att ge deltagaren kunskap om autism samt strategier och tillvägagångssätt för att stötta barnet och barnets föräldrar.
Se mer
För mor-och farföräldrar till små barn med autism. En heldag där syftet är att ge deltagaren kunskap om autism samt strategier och tillvägagångssätt för att stötta sitt barn och barnbarn.
Se mer
IPSA, Improving parenting skills Adhd, är en ny insats som vänder sig till föräldrar med adhd. IPSA utvärderas i en forskningsstudie som genomförs av KIND, Karolinska Institutet och Adhd-Center, Habilitering & Hälsa, Region Stockholm.
Se mer
För föräldrar och närstående till barn och vuxna med en kognitiv funktionsnedsättning. En webbkurs på cirka tre timmar om vad kognition och kognitivt stöd är med en mängd konkreta exempel.
Se mer
En workshop för dig som har barn, 5-17 år, med autism med eller utan intellektuell funktionsnedsättning. Du får först information om kognitivt stöd, tidshjälpmedel och bildstöd. Därefter finns det tid för diskussion med andra och arbete med fokus på det egna barnet.
Se mer
I den här kursen får du tips som kan hjälpa dig att planera och komma ihåg det du ska göra. För att vara med ska du vara 13-17 år och ha autism. Ni träffas tre gånger.
Se mer
Den här webbkursen är första steget i en introduktion till kommunikationsmaterialet PODD. Kursen riktar sig till dig som är anhörig eller personal till ett barn eller en vuxen med kommunikativ funktionsnedsättning.
Se mer
Det här är andra steget i en introduktion till kommunikationsmaterialet PODD. Den riktar sig till dig som är anhörig eller personal till ett barn eller en vuxen med kommunikativ funktionsnedsättning.
Se mer
Det här är andra steget i en introduktion till kommunikationsmaterialet PODD. Den riktar sig till dig som är anhörig eller personal till ett barn eller en vuxen med kommunikativ funktionsnedsättning.
Se mer
För dig som är närstående till eller arbetar med ett barn eller en vuxen med begränsad kommunikation, i behov av fler sätt att kommunicera än enbart tal. Kursen ger kunskap om alternativ och kompletterande kommunikation, AKK.
Se mer
En kurs på två tillfällen för dig som är förälder till en ungdom, 13-17 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Du får ta del av olika strategier och förhållningssätt för att utveckla en mer ömsesidig kommunikation.
Se mer
Vill du bli bättre på att umgås med andra? I Kontakt träffar du som är 9-17 år och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare och pratar till exempel om hur man gör för att ta kontakt, om kroppsspråk och om känslor.
Se mer
För dig med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med något habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa.
Se mer
För dig med autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med något habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Sju träffar för att lära sig mer om egna och andras känslor.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Insats i grupp bestående av 2 halvdagar där deltagarna bland annat får strategier för att lära barnet att leka och samspela mer med andra.
Se mer
I Liggande dans utforskar deltagarna den egna kroppens rörelser i samspel med en eller två medföljare. Gruppen riktar sig till personer med flerfunktionsnedsättning och hålls en gång i veckan under 8-10 veckor.
Se mer
För dig som är närstående till ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning. Syftet är att ge aktuell information om gällande regelverk som en förberedelse inför kontakten med kommunen.
Se mer
Så kan barnet lära sig kissa och bajsa på toaletten och få toalettrutiner som fungerar. En kurs för dig som är förälder till ett barn, 4-17 år, med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning och för personal runt barnet.
Se mer
För dig som har barn eller barnbarn, 0-8 år, med funktionsnedsättning. En digital föreläsning om hur lässtunder kan skapa möjlighet till samspel och kommunikation. Föreläsningen avslutas med en frågestund. Du kan sedan boka tid för att låna böcker.
Se mer
Många barn med autism äter för ensidigt, för mycket eller för lite. Det här är en kurs för dig som har ett barn som är 7-17 år. Det är fyra träffar där deltagarna lär sig mer om matproblematik och får sätta upp egna mål att arbeta mot mellan träffarna.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen består av 3 halvdagar där deltagaren får kunskap om mat- och ätproblematik och strategier för att utveckla barnets ätande.
Se mer
En kurs för dig som har en funktionsnedsättning och upplever stress, sömnsvårigheter eller brist på energi. Mediyoga är en lugn form av yoga för vuxna och du deltar utifrån dina förutsättningar. Det är 8-10 deltagare och vi träffas tio gånger.
Se mer
För dig som har autism utan intellektuell funktionsnedsättning och som har kontakt med något habiliteringscenter för vuxna inom Habilitering & Hälsa. En kurs om mentalisering – förmågan att förstå sina egna och andras tankar, känslor, avsikter och behov.
Se mer
I den här kursen lär du dig olika sätt att hantera stress och oro och hur du kan återhämta dig genom mindfulness. För att delta ska du vara 14-17 år. Kursen består av åtta träffar. Det är också två träffar för dina föräldrar.
Se mer
I den här kursen lär du dig olika meditationsövningar och lättare yoga för att hantera stress och oro. Metoden vi använder heter Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och kursen är anpassade för personer med autism. Den består av nio träffar.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 3 timmar om de vanligaste motoriska svårigheterna hos barn med autism och tips om hur man kan träna motorik.
Se mer
En föreläsning om motoriska svårigheter vid autism för föräldrar till barn med autism, som har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Personal på barnets förskola/skola/fritids kan också delta.
Se mer
Navigator ACT är en behandling i grupp för dig som är förälder till ett barn med funktionsnedsättning och som upplever stress, oro eller nedstämdhet i ditt föräldraskap.
Se mer
Navigator ACT är en behandling i grupp för dig som är förälder till en vuxen med funktionsnedsättning och som upplever stress, oro eller nedstämdhet i ditt föräldraskap.
Se mer
I den här kursen träffar du andra barn eller ungdomar för att lära dig mer om din diagnos. Du kan också prata om dig själv eller ställa frågor och höra hur det är för andra. Ni träffas fem gånger tillsammans med gruppledare.
Se mer
En träff för barn med autism, 9-12 år, tillsammans med en förälder.
Se mer
En träff för dig som är 9-12 år eller 13-17 år och har ett syskon med autism. Du deltar tillsammans med en förälder.
Se mer
En träff för ungdomar med autism, 13-17 år. Ungdomarna deltar själva, utan föräldrar, på föreläsningen.
Se mer
För dig som är föräldrar till barn, 2-18 år, med autism och intellektuell funktionsnedsättning, och som har kontakt med Habiliteringscenter Söderstaden och blivit rekommenderad att gå kursen av barnets logoped.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 2 timmar om hur du som vuxen kan prata med barnet och andra om autism.
Se mer
Prisma is a course for autistic adults and their relatives. You are welcome to bring a close relative, e.g. partner or a parent.
Se mer
Prisma ungdom är en kurs för dig med autism som är 15-17 år och vill lära dig mer om diagnosen. En förälder eller någon annan vuxen går kursen tillsammans med dig. Det är upp till tio ungdomar i gruppen som träffas vid fyra tillfällen.
Se mer
Det här är en introduktionskurs om autism och strategier som kan underlätta vardagen. Den är till för dig som är vuxen, 18 år eller äldre, och har autism. Du kan gå kursen tillsammans med en närstående. Kursen består av fyra tillfällen.
Se mer
En föreläsning om hur du som förälder eller annan närstående kan hantera problematisk dator- och mobilanvändning hos barn och ungdomar med autism, 6-17 år.
Se mer
Webbkurs för vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen tar upp vad problembeteenden är, varför det uppkommer samt strategier för att få det att minska.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Kursens består av 3 halvdagar där deltagaren får kunskap om hur man kan förstå orsaken till att problembeteenden uppstår samt praktiska tips och råd kring hur de kan förebyggas och hanteras.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Sju träffar om att kommunicera bättre med sin partner för att få en bättre relation.
Se mer
För dig som är 7-17 år och har en rörelsenedsättning och använder rullstol. I rullstolsskolan lär du dig hur du kan köra din rullstol bättre, till exempel på kanter och i backar och svängar. Gruppen träffas 3-4 gånger i en timme.
Se mer
För föräldrar till barn, 5–12 år, med funktionsnedsättning. Vid fyra träffar ges information om samhällets stöd med möjlighet till erfarenhetsutbyte. Besök i visningsmiljön med kommunikativt och kognitivt stöd ingår.
Se mer
Våren 2025 anordnar vi en samtalsgrupp för dig som har en partner med autism. Gruppen träffas fem gånger. Varje tillfälle utgår från ett tema, till exempel kommunikationen med din partner, det sociala livet och att få en bra vardag.
Se mer
För dig som är förälder till barn, 0-17 år, med rörelsenedsättning och som vill träffa andra föräldrar i liknande situation.
Se mer
För föräldrar till en vuxen person med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En samtalsgrupp med 15-20 deltagare som träffas sex gånger. Varje träff har ett tema med information och därefter samtal för att dela erfarenheter.
Se mer
För unga, 16-25 år, med autism. En webbkurs om autism som består av åtta delar. Varje del tar cirka en timme och består bland annat av korta texter och filmer som beskriver autism och ger förslag på strategier.
Se mer
För dig som är förälder till ett barn, 3-17 år, som endast pratar i vissa sammanhang, är tyst i andra eller viskar för att inte höras för mycket. Vid två tillfällen pratar vi om vad svårigheterna kan bero på och ger förslag på strategier för att underlätta.
Se mer
Sexualitet väcker ofta frågor. Den här föreläsningen riktar sig till dig som är närstående till en person med funktionsnedsättning och ger förslag på hur du kan stötta den sexuella hälsan hos din närstående.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Fem träffar med samtal om sexualitet, normer och identitet.
Se mer
För föräldrar till barn med autism 7-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning
Se mer
För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter. Webbkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand via dator, surfplatta eller telefon.
Se mer
Det här är en kurs på tre tillfällen för dig som är föräldrar till barn med autism utan intellektuell funktionsnedsättning som är 7-10 år. Du får ta del av strategier som kan vara till stöd för barnet i sociala aktiviteter.
Se mer
Sociala berättelser, ritprat och seriesamtal är metoder för att förklara och hjälpa barn i hur man gör i olika situationer. Det här är en kurs på två tillfällen för dig som är förälder till ett barn med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning, 7-17 år.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Kursens består av 3 halvdagar där deltagaren får strategier för att lära och utveckla barnets samspelfärdigheter.
Se mer
Det här är en kurs för dig som känner dig osäker på hur du ska göra när du umgås med andra. Den riktar sig till dig som är vuxen och har autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 2 timmar om vad stereotypa beteenden är och vilken funktion de kan fylla för barnet.
Se mer
Föreläsning för föräldrar till barn med autism 5-17 år om vad som kan vara viktigt att tänka på när tillvaron ofta är prövande för både barn och förälder.
Se mer
Två föreläsningar som bygger på varandra om stress och återhämtning. För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning samt för anhöriga.
Se mer
För dig med autism utan intellektuell funktionsnedsättning som har kontakt med Habiliteringscenter Brommaplan vuxna.
Se mer
För dig med autism utan intellektuell funktionsnedsättning som har kontakt med Habiliteringscenter Sollentuna vuxen.
Se mer
För dig som är förälder eller närstående till ett barn, 5-12 år, med adhd. Vi tar upp vad som kan orsaka problem i barnets vardag, hur hjälpmedel och strategier kan underlätta samt hur ni får tillgång till hjälpmedel. Du får också besöka vår visningsmiljö.
Se mer
För dig som är förälder eller närstående till en tonåring, 13-17 år, med adhd. Vi tar upp vad som kan orsaka problem i barnets vardag, hur hjälpmedel och strategier kan underlätta samt hur ni får tillgång till hjälpmedel. Du får också besöka vår visningsmiljö.
Se mer
För föräldrar till barn med autism, 5-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning. En workshop på två träffar för dig som vill stärka relationen till ditt barn samt träffa andra föräldrar.
Se mer
För personer med funktionsnedsättning och närstående. En webbkurs om att ansöka till kommun och Försäkringskassan för barn och vuxna.
Se mer
Föreläsning för vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 2 timmar där vårdnadshavare får möjlighet att dela med sig av erfarenheter kring syskon till barn med autism.
Se mer
En syskongrupp är till för dig som har en bror eller syster med funktionsnedsättning. Du kan vara 6-17 år och du träffar andra syskon och lär dig mer om funktionsnedsättningen. Det är olika grupper för olika åldrar. Vi träffas fem gånger.
Se mer
Webbkurs för vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen tar upp sömn och sömnstörningar samt strategier för att underlätta barnets insomning och uppvaknanden under natten.
Se mer
För föräldrar och närstående till barn, 5-17 år, med funktionsnedsättning. En webbkurs med grundläggande fakta och tips om hur man skapar goda vanor kring barns sömn. Passar för barn med både lindriga och svåra sömnproblem.
Se mer
För föräldrar, andra anhöriga och personal till barn med behov av alternativ och kompletterande kommunikation i form av tecken, TAKK, och som har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Familjer på andra habiliteringscenter kan delta i mån av plats.
Se mer
För föräldrar, andra anhöriga och personal till barn med behov av alternativ och kompletterande kommunikation i form av tecken, TAKK, och som har kontakt med Habiliteringscenter Liljeholmen. Familjer på andra habiliteringscenter kan delta i mån av plats.
Se mer
En kurs för dig som är anhöriga eller personal till ett barn som behöver tecken som alternativ kompletterande kommunikation, TAKK. Vi går igenom 250-300 tecken vid tre till sex tillfällen där teori varvas med praktiska övningar.
Se mer
En kurs för dig som är närstående eller personal runt en person som behöver tecken som alternativ kompletterande kommunikation, TAKK. Du lär dig cirka 275 tecken vid fem kurstillfällen där teori varvas med praktiska övningar.
Se mer
För föräldrar och barn, 0-2 år med en diagnosticerad eller misstänkt funktionsnedsättning (utom autism som hänvisas till Autismcenter små barn). Grupperna träffas en gång varannan vecka med sångsamling tillsammans med barnen och samtal mellan vuxna.
Se mer
Webbkurs för vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen ger strategier för att komma igång med toaletträning.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 2 timmar om att lära sitt barn kissa och bajsa på toaletten samt strategier för att motivera barnet att gå på toaletten när barnet kan, men inte vill.
Se mer
En webbkurs för dig som har autism och är 18 år eller äldre. Den består av texter som du kan läsa eller lyssna på samt frågeformulär och filmer. Kursen görs under sex veckor med stöd av en handledare.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Elva träffar om kommunikation i olika vardagssituationer och hur man tolkar kroppsspråk.
Se mer
För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning där deltagarna får lära sig hur visuellt stöd kan göra det lättare för barnet att förstå vad som ska hända eller komma ihåg vad det ska göra.
Se mer
För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Fyra träffar om vänskap mellan människor.
Se mer
För dig med intellektuell funktionsnedsättning som har kontakt med Habiliteringscenter Sollentuna vuxen.
Se mer
Kursen är för dig som är assistent, boendepersonal, personal på daglig verksamhet eller anhörig till en vuxen med flerfunktionsnedsättning, rörelsenedsättning, förvärvad hjärnskada eller intellektuell funktionsnedsättning.
Se mer
Kursen är för dig som är assistent, boendepersonal, personal på daglig verksamhet eller anhörig till en vuxen med flerfunktionsnedsättning, rörelsenedsättning, förvärvad hjärnskada eller intellektuell funktionsnedsättning.
Se mer
Kursen är för dig som är assistent, boendepersonal, personal på daglig verksamhet eller anhörig till en vuxen med flerfunktionsnedsättning, rörelsenedsättning, förvärvad hjärnskada eller intellektuell funktionsnedsättning.
Se mer
Det här är en föreläsning om hur du kan hjälpa barn och ungdomar med adhd att hitta motivation. I föreläsningen går vi igenom varför just motivation hänger ihop med adhd och fokuserar på konkreta sätt att jobba med motivation i vardagen. Föreläsningen riktar sig till dig som är vuxen anhörig, till exempel förälder eller släkting.
Se mer
1/1