Kontakt – social färdighetsträning

  • Erbjuds på habiliteringscenter och Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

Vill du bli bättre på att umgås med andra? I Kontakt träffar du som är 9-17 år och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare och pratar till exempel om hur man gör för att ta kontakt, om kroppsspråk och om känslor.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar och lyssnar på varandra. Vi gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi en kort film.

Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på. Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Kontakt riktar sig till dig är 9-17 år och har autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Det är olika grupper för olika åldrar. Det är 4-8 deltagare i varje grupp. Ni träffas 12 gånger och varje träff är 1-1,5 timme.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Om du tror att du vill vara med är det en av dina föräldrar som anmäler att du är intresserad.

Information om Kontakt som pdf

Intresseanmälan

En av gruppledarna hör av sig till föräldern som anmält dig och ger lite mer information. Ni pratar sedan med en gruppledare om hur det skulle fungera för dig att vara med. Därefter får ni besked om du kan delta i Kontakt.

Minst en förälder behöver ha deltagit i en grundkurs om autism (6-12 timmar) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter eller Autismcenter små barn innan du deltar i Kontakt. 

Anmälan till Kontakt på ett habiliteringscenter - du skickas vidare till vårt anmälningssystem Ping pong 

Just nu är denna grupp inte aktuell på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

 

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn, Person med funktionsnedsättning, 7-17 år, KKC barnteamet