Bibliotek

Habilitering & Hälsas bibliotek är specialiserat på funktionsnedsättningar. Biblioteket är öppet för alla och finns på Habiliteringens resurscenter, Sabbatsbergs sjukhus. Här finns också böcker för barn och en utställning om anpassad läsning.

Bild från biblioteket på Habiliteringens resurscenter

Sommarstängt

Biblioteket är stängt från 28 juni till och med 12 augusti.

 

Du kan låna på flera olika sätt

Vill du låna böcker hos oss kan du ringa, mejla eller besöka oss. Du kan också boka in ett digitalt möte för att få tips på böcker.

Vi är ett av Region Stockholms sjukhusbibliotek. Alla böcker och filmer är sökbara i bibliotekskatalogen. Du behöver vara registrerad i vårt system för att kunna låna böcker hos oss. Med ditt personnummer och en pinkod kan du sedan själv låna om. Vill du bli låntagare kontakta Habilitering & Hälsas bibliotek.

Sök böcker och låna om i bibliotekskatalogen
Bli låntagare

Lämna tillbaka böcker

Du kan lämna tillbaka böcker och filmer i en återlämningslåda utanför Habiliteringens resurscenters dörr på Olivecronas väg 5, punkt B, plan 2, på Sabbatsbergs sjukhus. Lokalerna är öppna måndag-fredag 06.30-19.00 och lördag-söndag 8.30-19.00.

Du kan även lämna tillbaka lånade böcker på något av de andra sjukhusbiblioteken: Danderyds sjukhus, Karolinska Huddinge, Karolinska Solna och Södersjukhuset.

Bibliotekariens boktips

Helena Hallgren, bibliotekarie, tipsar om aktuella böcker inom funktionshindersområdet.
Helenas boktips

Stöd i att anpassa böcker

Att läsa böcker tillsammans kan skapa möjlighet till samspel och kommunikation. Du som är förälder eller jobbar med barn som har funktionsnedsättningar, exempelvis autism och intellektuell funktionsnedsättning kan få stöd av specialpedagoger på Habiliteringens resurscenter i att anpassa bokläsning med exempelvis bildstöd. Kontakta oss via Habiliteringens resurscenters funktionsbrevlåda.

 

Kontakta biblioteket

 • E-post

  habresurscenter.slso@regionstockholm.se

  Öppet för besök
  Tisdag, onsdag och torsdag 13-16

  Kvällsöppet 16.00-18.30
  4 september, 2 oktober, 6 november och 4 december 2024.

  Vill du komma en annan tid eller boka ett digitalt möte kontakta biblioteket via telefon eller e-post.

 • Adress

  Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, punkt B, plan 2

  Olivecronas väg 5, 113 61 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps