Listen

Mottagningar för vuxna

Här ser du alla mottagningar som tar emot vuxna och deras anhöriga. Välj kommun eller stadsdel samt funktionsnedsättning för att hitta rätt mottagning.

Filtrera

Filtrering

Botkyrka
Bromma
Boo
Danderyd
Ekerö
Enskede – Årsta – Vantör
Farsta
Gustavsberg
Haninge
Huddinge
Hägersten – Älvsjö
Hässelby – Vällingby
Järfälla
Järva
Kungsholmen
Lidingö
Nacka
Norra innerstaden
Norrmalm
Norrtälje
Nykvarn
Nynäshamn
Rinkeby – Kista
Salem
Sigtuna
Skarpnäck
Skärholmen
Sollentuna
Solna
Spånga – Tensta
Stadshagen
Sundbyberg
Södermalm
Södertälje
Tyresö
Täby
Upplands Väsby
Upplands-Bro
Vallentuna
Vaxholm
Värmdö
Älvsjö
Östermalm
Österåker
Återställ
Autism
Adhd/add
Dövblindhet
Dövhet
Flerfunktionsnedsättning
Förvärvad hjärnskada
Intellektuell funktionsnedsättning
Rörelsenedsättning
Återställ

Lagunen är en behandlande verksamhet som erbjuder sinnesstimulering inom habiliteringens målgrupper. Vi vänder oss till ungdomar och vuxna 13 år och uppåt, med omfattande kognitiva svårigheter, främst i kombination med rörelsenedsättning.

Läs mer

Dövblindteamet ger råd och stöd kring dövblindhet. Vi vänder oss till barn och vuxna med dövblindhet eller grav syn- och hörselnedsättning. Vi ger också stöd och information till närstående.

Läs mer

Dövteamet är till för vuxna teckenspråkiga döva och hörselskadade personer och deras anhöriga. Hos oss kan du få information och stöd som kan hjälpa dig att bli mer självständig. Vi ger också kuratorsstöd, och stöd till anhöriga.

Läs mer

Vi vänder oss till dig som är anhörig till en person med funktionsnedsättning och som tillhör Habiliteringens målgrupp. Vår verksamhet består av föräldra-barngrupper för små barn, 0-2 år, och en samtalsmottagning för anhöriga. Vi välkomnar dig som är förälder, syskon, partner, mor- och farförälder eller barn till en förälder med funktionsnedsättning. Anhöriga till någon med adhd/add hänvisar vi till Adhd-center.

Läs mer

Habiliteringens kurs- och kunskapscenter erbjuder grupper, kurser och föreläsningar. Vi vänder oss till barn och vuxna med autism och deras anhöriga. Vi vänder oss också till unga och vuxna som har en intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Läs mer

Habiliteringens resurscenter ger information och rådgivning om funktionsnedsättningar, samhällets stöd och kommunikativt och kognitivt stöd. Vi ger webbkurser och föreläsningar. Centret ger också individanpassade insatser kring kommunikativt och kognitivt stöd.

Läs mer

Vi ger stöd och behandling till dig som har en funktionsnedsättning och är 18 år eller äldre. Det kan till exempel vara autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Anhöriga kan också få stöd hos oss. Vi vänder oss till dig som bor i stadsdelarna Bromma, Hässelby/Vällingby, Kungsholmen och Norra innerstaden (tidigare Norrmalm) och Ekerö kommun.

Läs mer

Vi ger stöd och behandling till dig som har en funktionsnedsättning och är 18 år eller äldre. Det kan till exempel vara autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Anhöriga kan också få stöd hos oss. Vi vänder oss till boende i Sundbyberg och stadsdelen Järva.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö, Värmdö och stadsdelarna Farsta och Skarpnäck.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Danderyd, Lidingö, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker och stadsdelen Norra innerstaden (tidigare Östermalm).

Läs mer

Habiliteringscenter Norrtälje ger råd och stöd till barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsnedsättningar. Habiliteringscenter Norrtälje drivs av Tiohundra.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Upplands Bro och Upplands Väsby.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Hägersten-Älvsjö, Södermalm, Skärholmen och Älvsjö.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Nykvarn, Salem och Södertälje.

Läs mer

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Botkyrka och Huddinge.

Läs mer

Hjärnskadecenter tar emot vuxna med en svår förvärvad hjärnskada som uppstått mellan 16 och 65 års ålder och som lett till omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. Personen som drabbats av förvärvad hjärnskada ska omfattas av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) personkrets 2 eller 3. Vi ger även råd och stöd till närstående.

Läs mer

Motorik- och träningscenter ger insatser kring motorik och fysisk aktivitet till dig som har en rörelsenedsättning.

Läs mer

Taltjänst är en tolkservice för personer över 18 år med funktionsnedsättning som påverkar rösten, talet och/eller språket, och som inte är orsakad av hörselskada.

Läs mer

VUB-teamet är ett tvärprofessionellt team specialiserat på intellektuell funktionsnedsättning och svåra beteendeproblem. Teamet är ett komplement till ordinarie vårdutbud och ett samarbete mellan psykiatri och habilitering. Insatserna sker i samarbete med nätverket runt personen med funktionsnedsättning.

Läs mer

1/1