Prata med barnet och andra om autism

  • Autismcenter små barn, Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12

För vårdnadshavare till små barn med autism. Föreläsning på 2 timmar om hur du som vuxen kan prata med barnet och andra om autism.

Du som är vårdnadshavare till ett barn med autism, fött 2018 eller senare, kan anmäla dig. Barnet behöver också vara registrerad vid Autismcenter små barn, Habiliteringens kurs- och kunskapscenter eller annat habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa, Region Stockholm. 


Om föreläsningen

En föreläsning på temat att prata om autism med sitt barn. Föreläsning varvas med gruppdiskussioner om varför ett barn med autism är hjälpt av att få kunskap om sin funktionsnedsättning och hur vårdnadshavare kan förbereda sig inför dessa samtal.

Exempel på föreläsningens innehåll:

  • När är barnet redo?
  • Vanliga farhågor
  • Att prata med barnet på barnets nivå
  • Tips på material

Omfattning
Föreläsning 2 timmar vid ett tillfälle

Språk
Svenska

Vi har ett begränsat antal tolkplatser på varje kurs/föreläsning. Om du har behov av tolk, ange språk i anmälan så bokar vi tolk. Om tolkplatserna redan är uppbokade kommer du få information om detta via mail. 

Bra att veta
Klicka på "Gå till anmälan" för att se datum. Anmälan öppnar vanligtvis 2 månader innan start.

Barnets pedagog kan delta tillsammans med vårdnadshavare. Om pedagog ska delta på egen hand behöver vårdnadshavare ha gett sitt godkännande.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-123 354 50.

 

Du anmäler dig på knappen nedan i vårt anmälningssystem Ping pong

Habilitering, Kunskap om funktionsnedsättningen, Socialt samspel och relationer, Autism, Anhörig/Närstående, Autismcenter små barn, 0-6 år