Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar om adhd. Vi vänder oss till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till dig som är ung vuxen med adhd mellan 18-25 år. Alla våra insatser sker i grupp. Vi erbjuder ingen individuell kontakt och har inga läkare på Adhd-center.

Genom våra kurser och grupper får du möjlighet att lära dig mer om adhd och öka din förståelse för vad funktionsnedsättningen innebär i vardagen. Du får lära dig strategier för att underlätta vardagen och dela erfarenheter med andra i liknande situationer. Med adhd menar vi samtliga former, även add. 

Ansök till oss

Du ansöker själv till oss, vi tar inte emot remisser. Du ansöker i första hand via 1177.se till Adhd-center. Har du inte möjlighet att ansöka digitalt så kan du ansöka via en pappersblankett.

Ansök till Adhd-center

Barn med adhd

Vi har kurser, föreläsningar och workshops för dig som är förälder till ett barn med adhd som är upp till och med 17 år. Vi har även olika typer av grupper för hela familjen, exempelvis barn från 9 år, mor- och farföräldrar och syskon.

Unga vuxna med adhd

Vi har kurser och föreläsningar för dig som är ung vuxen, 18-25 år. Vi har även informationstillfällen och föreläsningar för närstående, exempelvis syskon, släkt och vänner.

För unga vuxna med adhd finns även olika behandlingar, kurser och stöd inom vuxenpsykiatrin. För att läsa mer om vilka kurser och träffar som Adhd-center erbjuder kan du klicka på länken nedan.

Kurser och kursansökan (habilitering.se)

Kurser, grupper och föreläsningar

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Tips för föräldrar till barn med adhd

Adhd-center har sammanställt tips som kan underlätta för barn med adhd i olika situationer. Tipsen handlar till exempel om sömn, skola, måltider, kompisar, fritid och känsloutbrott.

Tips från Adhd-center

Ork och motivation till förändring i podden Funka olika

Habilitering & Hälsas podd Funka Olika har en serie där de pratar bland annat med psykologer och föräldrar till barn med funktionsnedsättning som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Det finns både texter och poddavsnitt om ork och motivation.

Klicka här för att komma till "Funka Olika" om ork och motivation

Ett poddavsnitt handlar specifikt om att motivera barn och unga med adhd till behandling. I avsnittet medverkar en tonåring med adhd samt Ellie Vasiladioti, barn- och ungdomspsykiatriker och Camilla Ekstrand, enhetschef på Adhd-center.

Klicka här för att komma till Funka Olikas poddavsnitt "Så motiverar du barn och unga med adhd"

Poddserie om trotssyndrom

Habilitering & Hälsas podcast "Funka Olika" har släppt en poddserie om trotssyndrom. De har även filmer och texter om trotssyndrom på sin sida.

Klicka här för att komma till "Funka Olika" om trotssyndrom

Kurskatalogen finns i digitalt format 

I vår digitala kurskatalog kan du läsa mer om kurserna med länkar direkt till anmälningsportalen för varje kurs. 

Klicka här för att komma till Adhd-centers digitala kurskatalog

Projekt om trots

Riksförbundet Attention har via det avslutade projektet "Trots Allt!" tagit fram videoklipp, affisch och tidningar, som finns att ta del av på Attentions hemsida. De hoppas både öka kunskapen om trotssyndrom i samhället såväl som att ge stöd till familjer som har en utmanande vardag kantad av trots.

Om trotssyndrom på Riksförbundet Attentions hemsida

Poddtips

Lena Westholm, en av Adhd-centers psykologer, medverkade i ett avsnitt av podcasten Adhdlivet. I avsnittet svarar Lena på lyssnarnas frågor.
Klicka här för att komma till avsnittet

Insatser för barn, tonåringar och syskon

Har du ett barn eller tonåring med adhd eller add, som vill lära sig mer om sin diagnos och träffa andra i liknande situation? Vi erbjuder Skills för barn (9-12 år) och tonåringar (13-17 år). Skills är en gruppinsats för barn med adhd eller add. Insatsen består av två träffar för barn respektive tre träffar för tonåringar. Vi har även informationsträffar för syskon som vill veta mer om diagnosen och träffa andra syskon.

IPSA

IPSA är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till föräldrar med egen adhd-diagnos. Programmet syftar till att stärka relationen – och minska risken för konflikt – med sitt/ett av sina barn mellan 3–11 år. Programmet erbjuds inom ramen för ett forskningsprojekt och anmälan för grupper med start vår och höst 2023 är öppen. Du kan läsa mer om programmet och hur du anmäler dig om du är förälder till ett barn med annan funktionsnedsättning än adhd, på programmets hemsida.

Grundkurs för unga vuxna

Är du ung vuxen och är inskriven på Adhd-center kan du boka in dig på en grundkurs om adhd/add för unga vuxna 18-25 år. Kursen ger kunskap om diagnosen och tips för att få vardagen att fungera bättre. Kursen ges i grupp så du får träffa andra unga vuxna med adhd/add och dela erfarenheter med dem. Du kan ta med en närstående om du vill.

Digitala kurser för föräldrar och andra närstående

Det finns bokningsbara platser på digitala insatser för föräldrar och andra närstående, släkt och vänner om adhd och add. Bland annat en digital version av grundkursen för föräldrar och en föreläsning om adhd och sömn.

Välkommen med din kursanmälan

Anmälan till kurs görs alltid via kursbokningssystemet Ping Pong

 

Kontakta Adhd-center

 • Telefontider

  Tisdag, onsdag, torsdag, fredag 8-15
  Måndag 13-15
  Lunchstängt alla dagar 12-13

 • Adress

  Tideliusgatan 12, Rosenlund, huvudentrén, entréplan

  Postadress: Box 17056, 104 62 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps

Adhd-centers telefonrådgivning

Adhd-center har en egen rådgivningstjänst för frågor om adhd och strategier i vardagen.

Ring vår expeditionstelefon på 08-123 355 30. Välj knappvalet för rådgivning. En behandlare ringer upp, oftast inom två veckor, för ett enstaka rådgivningssamtal om cirka 20 minuter.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning. Är tillståndet livshotande eller akut, ring 112.

frågetjänst

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag.
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.