Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar om adhd. Vi vänder oss till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till dig som är ung vuxen med adhd mellan 18-25 år. Alla våra insatser sker i grupp. Vi erbjuder ingen individuell kontakt och har inga läkare på Adhd-center.

Habiliteringens mottagningar är öppna

Vi följer noga gällande riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi använder nödvändig skyddsutrustning och rekommenderar även dig att använda munskydd när du besöker någon av våra mottagningar. Kurser erbjuds tillsvidare endast i digital form.

Genom våra kurser och grupper får du möjlighet att lära dig mer om adhd och öka din förståelse för vad funktionsnedsättningen innebär i vardagen. Du får lära dig strategier för att underlätta vardagen och dela erfarenheter med andra i liknande situationer. Med adhd menar vi samtliga former, även add. 

Ansök till oss

Du ansöker själv till oss, vi tar inte emot remisser. Du ansöker genom att fylla i en blankett och posta den till oss.
Ansök till Adhd-center

Barn med adhd

Vi har kurser, föreläsningar och workshops för dig som är förälder till ett barn med adhd som är upp till och med 17 år. Vi har även olika typer av grupper för hela familjen, exempelvis barn från 9 år, mor- och farföräldrar och syskon.
Kursguide för familjer med barn och tonåringar

Unga vuxna med adhd

Vi har kurser och föreläsningar för dig som är ung vuxen, 18-25 år. Vi har även informationstillfällen och föreläsningar för närstående, exempelvis syskon, släkt och vänner.

 

Kurser, grupper och föreläsningar

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Tips för barn med adhd

Adhd-center har sammanställt tips som kan underlätta för barn med adhd i olika situationer. Exempelvis sömn, skola, måltider, kompisar, fritid och känsloutbrott.

Nyheter från Adhd-center:

Nya kurser för vårterminen 2021 nu släppta!

Den 15 mars släpptes resten av vårterminens kurser. Ta gärna del av vårt kursutbud och anmäl dig genom kursbokningssystemet PingPong.

Till kursbokningssystemet (utbildning.habilitering.se)

Adhd-center's basic course about ADHD/ADD – now with English subtitles!

Are you a parent of a child with ADHD/ADD and interested in attending our digital basic course? Please log in to the course booking system and register! You can use the search word "English" to find the course. 

Adhd-center's course booking system (utbildning.habilitering.se)

Hemsidan är under uppdatering

Adhd-centers hemsida har under höstterminen 2020 gjorts om. Det betyder att allt fördjupningsmaterial ännu inte finns på sidan. Vi arbetar på detta och kommer successivt att lägga upp mer material.

Vägledare för neuropsykiatriska diagnoser

För dig med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, exempelvis autism eller adhd, finns en vägledare inom Habilitering & Hälsa. Vägledaren kan ge information till dig och dina anhöriga om stöd inom skola, arbete, vård och omsorg med mera. Kontakt sker genom att boka en telefontid på 1177.se

Boka tid med vägledaren på 1177.se

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.

Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se

funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning och anhöriga.