Dövteamet

Dövteamet är till för vuxna teckenspråkiga döva och hörselskadade personer och deras anhöriga. Hos oss kan du få information och stöd som kan hjälpa dig att bli mer självständig. Vi ger också kuratorsstöd, och stöd till anhöriga.

Aktuellt om covid 19

Nu är det hårdare regler och i första hand ger vi dig stöd digitalt. Om personalen ändå bedömer att du behöver få stöd av oss på plats så måste du vara helt frisk och personalen kommer att bära nödvändig skyddsutrustning under hela besöket.

Har du funderingar, läs mer här Aktuellt om covid-19 - Krisinformation.se

Habiliteringens mottagningar är öppna

Vi genomför alla habiliteringsinsatser med hänsyn till gällande riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19, coronaviruset. Vi använder nödvändig skyddsutrustning vid individuella besök. Kurser, grupper och föreläsningar ställs in eller ges digitalt. 

Presentation av Dövteamet på teckenspråk.

Om vår mottagning och ansökan

Hos oss kan du få information och stöd som kan hjälpa dig att bli mer självständig. Vi ger också kuratorsstöd, och stöd till anhöriga. 

Aktuellt från Dövteamet

 

Julhälsning från Dövteamet

Vi heter Madeleine, socialpedagog och kurator Suzan från Dövteamet. Det har varit en tuff tid det senaste året med anledning av Covid-19, och vi vill informera om att vi därav har stängt vår Drop-in mottagning. Drop-in mottagningen är stängd fram till och med den 31/1-2021. Ni som önskar boka en tid hos en kurator är välkomna att göra detta genom vår administratör på enheten. Vi vill även informera er om att vi, Suzan och Madeleine, jobbar hos Dövteamet endast fram till i slutet av December 2020. Vi på Dövteamet önskar er alla en riktig god jul & gott nytt år!

Vi heter Madeleine, socialpedagog och kurator Suzan från Dövteamet. Det har varit en tuff tid det senaste året med anledning av Covid-19, och vi vill informera om att vi därav har stängt vår Drop-in mottagning. Drop-in mottagningen är stängd fram till och med den 31/1-2021. Ni som önskar boka en tid hos en kurator är välkomna att göra detta genom vår administratör på enheten. Vi vill även informera er om att vi, Suzan och Madeleine, jobbar hos Dövteamet endast fram till i slutet av December. 

Vi på Dövteamet önskar er alla en riktig god jul & gott nytt år!

Kontakta Dövteamet

Drop-in till kuratorer på Dövteamet

Pga Coronapandemin är vår Drop in-verksamhet helt stängd fram till 31 januari 2021. Du kan inte komma hit på drop in och du kan inte boka drop in på distans.

Om du behöver ha kontakt med en kurator kan du ringa administratören och boka en vanlig tid.

Telefon: 08-123 351 80

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.

Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se

funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning, och anhöriga.