I AKKtiv – Kom igång lär du dig nya sätt att samspela och kommunicera med ditt barn. Kursen riktar sig till dig som har ett barn som har kommunikativa svårigheter och är 0-6 år. Vi träffas sex-sju gånger.
Se mer
För föräldrar och närstående till barn med funktionsnedsättning, 0-17 år. En webbkurs som ger verktyg för att skapa relation med sitt barn och förebygga beteendesvårigheter.
Se mer
För föräldrar till barn, 3–17 år, som endast pratar i vissa sammanhang, är tyst i andra eller viskar för att inte höras för mycket. Vid två tillfällen pratar vi om vad svårigheterna kan bero på och ger förslag på strategier för att underlätta.
Se mer
Vill du få verktyg att förstå och möta ditt barn, skapa nätverk och utbyta erfarenheter med andra föräldrar? Cope föräldrastödsprogram erbjuder stöd för att förbättra din förmåga att hantera typiska vardagsproblem och konfliktsituationer med ditt barn.
Se mer
Filmatiserad föreläsning i fem delar. Lena Jacobson, ögonläkare och docent, samtalar med Mikael som har CVI, cerebral visual impairment. Filmerna är från 2015.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. En diagnos väcker ofta många frågor om vart man vänder sig för att få stöd. Den här föreläsningen ger övergripande information om det.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. En diagnos väcker ofta många frågor om vart man vänder sig för att få stöd. Den här webbkursen ger övergripande information om det.
Se mer
För dig som är förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning. Fyra gruppträffar med information, samtal och erfarenhetsutbyte. Teman som tas upp är bland annat stöd från samhället och att vara anhörig och förälder.
Se mer
Den här föreläsning riktar sig till dig som har barn med en funktionsnedsättning upp till och med 17 år. Den ger verktyg för att skapa en god relation med ditt barn och för att förebygga beteendesvårigheter.
Se mer
För personer med funktionsnedsättning och närstående. En webbkurs om att ansöka om bidrag från fonder och stiftelser för barn och vuxna.
Se mer
För föräldrar och närstående till barn och vuxna med en kognitiv funktionsnedsättning. En webbkurs på cirka tre timmar om vad kognition och kognitivt stöd är med en mängd konkreta exempel.
Se mer
För närstående och personal runt ett barn eller en vuxen med begränsad kommunikation, i behov av fler sätt att kommunicera än enbart tal. Kursen ger kunskap om alternativ och kompletterande kommunikation, AKK.
Se mer
För vuxna med flerfunktionsnedsättning. En insats i grupp där deltagarna utforskar den egna kroppens rörelser i samspel med en eller två medföljare, en gång i veckan under 8-10 veckor.
Se mer
För dig som har barn eller barnbarn, 0-8 år, med funktionsnedsättning. En digital föreläsning om hur lässtunder kan skapa möjlighet till samspel och kommunikation. Föreläsningen avslutas med en frågestund. Du kan sedan boka tid för att låna böcker.
Se mer
En kurs för dig som har en funktionsnedsättning och upplever stress, sömnsvårigheter eller brist på energi. Mediyoga är en lugn form av yoga för vuxna och du deltar utifrån dina förutsättningar. Det är 8-10 deltagare och vi träffas tio gånger.
Se mer
Navigator ACT är en behandling i grupp för dig som är förälder till ett barn med funktionsnedsättning och som upplever stress, oro eller nedstämdhet i ditt föräldraskap.
Se mer
Navigator ACT är en behandling i grupp för dig som är förälder till en vuxen med funktionsnedsättning och som upplever stress, oro eller nedstämdhet i ditt föräldraskap.
Se mer
För dig som är närstående till eller arbetar med ett barn eller en vuxen som behöver hjälpmedel som komplement eller alternativ till tal. En kurs på två timmar som ger en introduktion och möjlighet att prova kommunikationsmaterialet PODD.
Se mer
För barn och ungdomar, 7-17 år, med rörelsenedsättning som använder rullstol och som kan och vill lära sig hantera den bättre. Gruppen träffas 4-6 gånger under en timme.
Se mer
För närstående till barn och vuxna med funktionsnedsättning. Sexualitet kan vara ett komplext ämne. Ibland kan sexualiteten ta för stor plats, ibland för lite. Hur kan du stötta den sexuella hälsan hos den som har en funktionsnedsättning?
Se mer
För dig som är närstående till ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning. En föreläsning om socialtjänstlagen och LSS. Syftet är att ge aktuell information om gällande regelverk som en förberedelse inför kontakten med kommunen.
Se mer
För personer med funktionsnedsättning och närstående. En webbkurs om att ansöka till kommun och Försäkringskassan för barn och vuxna.
Se mer
För barn, 10-12 år, som har en bror eller syster med intellektuell funktionsnedsättning och/eller rörelsenedsättning. I en syskongrupp deltar fem till tio barn som träffas fem gånger. Före och efter är det föräldraträffar.
Se mer
För ungdomar, 13-17 år, som har en bror eller syster med intellektuell funktionsnedsättning och/eller rörelsenedsättning. I en syskongrupp deltar sex till tio ungdomar som träffas fem gånger. Det är också en eller två föräldraträffar.
Se mer
För barn, 6-9 år, som har en bror eller syster med intellektuell funktionsnedsättning och/eller rörelsenedsättning. I en syskongrupp deltar fem till tio barn som träffas fem gånger. Före och efter är det föräldraträffar.
Se mer
För föräldrar och närstående till barn, 5-17 år, med funktionsnedsättning. En webbkurs med grundläggande fakta och tips om hur man skapar goda vanor kring barns sömn. Passar för barn med både lindriga och svåra sömnproblem.
Se mer
En kurs för dig som är anhöriga eller personal till ett barn som behöver tecken som alternativ kompletterande kommunikation, TAKK. Vi går igenom 250-300 tecken vid tre till sex tillfällen där teori varvas med praktiska övningar.
Se mer
En kurs för dig som är närstående eller personal runt en person som behöver tecken som alternativ kompletterande kommunikation, TAKK. Du lär dig cirka 275 tecken vid fem kurstillfällen där teori varvas med praktiska övningar.
Se mer
För föräldrar och barn, 0-2 år med en diagnosticerad eller misstänkt funktionsnedsättning (utom autism som hänvisas till Autismcenter små barn). Grupperna träffas en gång varannan vecka med sångsamling tillsammans med barnen och samtal mellan vuxna.
Se mer
För vuxna syskon till en bror eller syster med funktionsnedsättning. Att vara syskon till någon med funktionsnedsättning påverkar tillvaron på olika sätt. I den här gruppen kommer vi att fördjupa oss i teman som ansvar, skam och skuld, känslor och behov.
Se mer
1/1