Hjärnteamet barn

Hjärnteamet barn tar emot barn och ungdomar, 2-17 år, med förvärvad hjärnskada och varaktig kognitiv funktionsnedsättning. Vi ger också råd och stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk, exempelvis förskola och skola. Barnet/ungdomen ska vara utrett av läkare och psykolog som har konstaterat att de kognitiva funktionsnedsättningarna är varaktiga.

Avgift vid uteblivet besök

Vi tar ut en avgift på 400 kronor om du inte kommer till ett bokat besök eller om lämnar återbud mindre än 24 timmar före besöket. Kommer du till den bokade tiden kostar det inget.

Om vår mottagning och ansökan

Vi tar emot barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada som har medfört varaktig kognitiv funktionsnedsättning. Barn med måttlig till svår förvärvad hjärnskada tas emot på Habiliteringscenter barn.

Kontakta Hjärnteamet barn

 • E-post

  hjarnteamet.slso@regionstockholm.se

  Av sekretesskäl kan du inte ansöka om habilitering via e-post. Undvik även annan personlig information. 

  Ansökan

  Det är ofta neurorehabteamen på barnsjukhusen som skickar en remiss till Hjärnteamet barn efter överenskommelse med barnets föräldrar. Föräldrar kan också ringa själva eller ta kontakt via 1177 Vårdguidens e-tjänster, telefon eller genom att posta en ansökningsblankett. Det kostar inget att få insats från oss.

  Hjärnteamet barn på 1177.se

  Ansökningsblankett för barn, 0-17 år ReadSpeaker

 • Telefontider

  Måndag-fredag 9-15, lunchstängt 11.30-12.30

 • Adress

  Besöksadress: Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, Punkt B, plan 4

  Postadress: Hjärnteamet barn, Olivecronas väg 5, 113 61 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps

Podden Funka olika om förvärvad hjärnskada

En förvärvad hjärnskada kan orsakas av exempelvis stroke, hjärntumör eller fallolycka som leder till olika funktionsnedsättningar. Hur påverkas de som drabbas och vad finns det för stöd att få?

Podden Funka olika om att vara barn med hjärnskada

När Alva Strid var sex år diagnostiserades hon med hjärntumör. Hon är idag 17 år. Tillsammans med sin mamma berättar hon hur livet och vardagen påverkats av hjärnskadan. 

frågetjänst

Frågetjänst och rådgivning. Boka telefontid eller ring direkt.

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag. 
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se hittar du kortfattad information om samhällets stöd vid funktionsnedsättning.