Hjärnteamet barn tar emot barn och ungdomar, 2-17 år, med lindrig förvärvad hjärnskada och varaktig kognitiv funktionsnedsättning. Vi ger också råd och stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk, exempelvis förskola och skola.
Habiliteringens mottagningar är öppna
Vi genomför alla habiliteringsinsatser med hänsyn till gällande riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19, coronaviruset. Vi använder nödvändig skyddsutrustning vid individuella besök. Kurser, grupper och föreläsningar ställs in eller ges digitalt.
Om vår mottagning och ansökan
Vi tar emot barn och ungdomar med lindrig förvärvad hjärnskada som har medfört varaktig kognitiv funktionsnedsättning. Barn med måttlig till svår förvärvad hjärnskada tas emot på Habiliteringscenter barn.
Ansök till oss
Det är ofta neurorehabteamen på barnsjukhusen som skickar en remiss till Hjärnteamet barn efter överenskommelse med barnets föräldrar. Föräldrar kan också ringa själva eller ta kontakt via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det kostar inget att få insats från oss.
Hjärnteamet barn Sabbatsbergs sjukhus Olivecronas väg 5, 4 tr. 113 61 Stockholm
Telefon: 08-123 351 01
Efter ansökan
1. Vi kartlägger. Barnet och föräldrarna deltar i ett första kartläggande samtal.
2. Vi planerar. Vid ett vårdplaneringsmöte kommer vi överens om vilka mål vi ska ha för insatserna och hur de ska genomföras. Det vi bestämmer skriver vi i en vårdplan.
3. Insatserna genomförs. Detta kan ske på mottagningen eller på annan plats, individuellt eller i grupp.
4. Vi följer upp. När insatserna är genomförda följer vi upp och utvärderar målen. Om det finns behov av fler insatser gör vi en ny vårdplan.
Av sekretesskäl kan du inte ansöka om habilitering via e-post. Undvik även annan personlig information. Ta istället kontakt via 1177.se, telefon eller vanlig post. Hjärnteamet barn på 1177.se
Telefontider
Måndag-fredag 8-15, lunchstängt 12-13
Adress
Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, Punkt B, plan 4
En förvärvad hjärnskada kan orsakas av exempelvis stroke, hjärntumör eller fallolycka som leder till olika funktionsnedsättningar. Hur påverkas de som drabbas och vad finns det för stöd att få?
Podden Funka olika om att vara barn med hjärnskada
När Alva Strid var sex år diagnostiserades hon med hjärntumör. Hon är idag 17 år. Tillsammans med sin mamma berättar hon hur livet och vardagen påverkats av hjärnskadan.
Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?
Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.
Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se
På funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning och anhöriga.