Autismcenter små barn

Vi ger stöd och handledning samt erbjuder kurser till vårdnadshavare som har förskolebarn med autism. Vi tar emot barn från hela Stockholms län.

Lättläst på flera språk

Nu finns lättlästa texter om habilitering och stöd till barn och vuxna på flera språk, bland annat arabiska, dari, engelska, ryska, somaliska, spanska, tigrinja, turkiska och ukrainska. 

Om vår mottagning och ansökan

Vi ger råd, stöd och handledning till föräldrar och ansvariga pedagoger till barn med en diagnos inom autismspektrumet. Vi tar emot nya barn till och med det år då barnet fyller fyra. Barnen får insatser som längst tills de börjar första klass. Vi erbjuder kurser och temaföreläsningar samt individuella insatser.

 

Nyheter från Autismcenter små barn

Nu är höstens utbud av föreläsningar och insatser i grupp tillgängliga för anmälan. Observera att anmälan först kan göras två månader före startdatum.

Kurskatalog och anmälan

Översikt av höstens föreläsningar och insatser i grupp (pdf)

Övrig information

  • Intresseanmälan för ett mångsidigt intensivt inlärningsprogram gäller endast för barn födda 2019 eller senare.
  • För barnets ansvariga pedagog i förskolan finns möjlighet att anmäla sig till introduktionsutbildning. Anmälan görs endast via telefon 08-123 354 50. Vid anmälan behöver vi information om barnets namn, personnummer och e-postadress till deltagande pedagog.

Kontakta Autismcenter små barn

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag.
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.