Autismcenter små barn

Vi ger stöd och handledning samt erbjuder kurser till vårdnadshavare som har förskolebarn med autism. Vi tar emot barn från hela Stockholms län.

Så minskar vi smittspridning av covid-19

Vi anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning av covid-19. Du som är över 16 år bör använda munskydd när du besöker våra mottagningar.
Så minskar vi smittspridningen

Om vår mottagning och ansökan

Vi ger råd, stöd och handledning till föräldrar och ansvariga pedagoger till barn med diagnos inom autismspektrumet. Vi tar emot nya barn till och med det år då barnet fyller fyra. Barnen får insatser som längst tills de börjar första klass. Vi erbjuder kurser och temaföreläsningar samt individuella insatser.

 

Nyheter från Autismcenter små barn

Vårens insatser i grupp (kurser och föreläsningar) är nu öppna för anmälan. 

Information och anmälan till våra insatser i grupp

Observera att alla omgångar i häftet inte finns tillgängliga för anmälan då de kommer bli tillgängliga senare under terminen.

Både vårdnadshavare och barnets närmast ansvariga pedagog i förskola/förskoleklass kan delta i våra kurser, tillsammans eller var för sig. Informera gärna ditt barns förskola/förskoleklass om möjligheten att delta.

Intresseanmälan för ett mångsidigt intensivt inlärningsprogram gäller nu endast för barn födda 2018 eller senare.

För barnets ansvariga pedagog i förskolan finns möjlighet att anmäla sig till introduktionsutbildning. Anmälan görs endast via telefon 08-123 354 50. Vid anmälan behöver vi information om barnets namn, personnummer och e-postadress till deltagande pedagog.

Kontakta Autismcenter små barn

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd och habilitering. Rådgivningen ger stöd för att få vardagen att fungera. 
Frågetjänst och rådgivning 

Ring 08-123 350 10
Måndag-torsdag 08.30-16.00
Fredag 08.30-15.00
Dag före röd dag 8.30-12.30

Du kan också boka tid i appen Alltid öppet och på 1177.se

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.