Hjälpmedel som inte längre förskrivs

Steg- och duschpallar, tyngdtäcken och bilanpassningar är några av de hjälpmedel som i fortsättningen räknas som konsumentprodukter. Det innebär att du som privatperson får bekosta hjälpmedlet själv via en återförsäljare.

Steg- och duschpallar, tyngdtäcken och bilanpassningar är några av de hjälpmedel som i fortsättningen räknas som konsumentprodukt. Det innebär att du som privatperson får bekosta hjälpmedlet själv via en återförsäljare.

Det innebär också att vården i Region Stockholm inte längre förskriver dem. Det är politikerna i Hälso- och sjukvårdsnämnden som har fattat beslutet. Beslutet gäller från 1 november 2020.

Läs mer om beslutet och vilka produkter det gäller vårdgivarguiden

Hjälpmedel som blir egenansvar på vårdgivarguiden.se

 

Vad innebär det för dig som ska träffa en arbetsterapeut?

För de flesta innebär det inte någon skillnad. Du kommer att träffa en arbetsterapeut för bedömning och planering när det är din tur. Du kommer få råd, stöd och information om hjälpmedel. Däremot kan vi inte förskriva produkter som exempelvis steg- och duschpallar, tyngdtäcken eller bilanpassningar.

 

Sömntips och podden Funka olika om sömn

Podden Funka olika går igenom hur man kan lära barn att sova bättre och vad man som vuxen kan göra när man lider av sömnproblem. 

Tips vid sömnproblem på habilitering.se 

Publicerad 2020-10-12