Visningsmiljö med kommunikativt och kognitivt stöd

På Habiliteringens resurscenter finns en visningsmiljö med kommunikativt och kognitivt stöd. Här visar vi hjälpmedel som gör det lättare att förstå, minnas, planera och kommunicera. Har du en funktionsnedsättning och tillhör habiliteringens målgrupp, eller är närstående, kan du boka ett individuellt besök i visningsmiljön.

Öppet hus på visningsmiljön på Habiliteirngens resurscenter

Besöka visningsmiljön

I visningsmiljön finns 

  • hjälpmedel som gör det lättare att förstå, minnas, planera och kommunicera 
  • alternativ kompletterande kommunikation (AKK) med en beskrivning av metoder och exempel på arbetsmaterial
  • program och appar till datorer, smarta telefo­ner och surfplattor
  • alternativa och anpassade styrsätt till datorer, smarta telefoner och surfplattor
  • bildstöd, som vi även säljer.

Läs om kommunikativt och kognitivt stöd

Bokat besök

Du som har en funktionsnedsättning eller är närstående kan boka in ett besök i vår visningsmiljö. Du behöver ingen remiss. Ni får maximalt vara tre personer som kommer på besöket. Ett bokat besök pågår i 45 minuter.

Boka ditt besök via 1177.se, appen Alltid öppet eller genom att ringa till oss, 08-123 351 50.

Habiliteringens resurscenter på 1177.se

Öppet hus varje onsdag

Alla som är intresserade av kommunikativt och kognitivt stöd är välkomna till vår visningsmiljö. Under öppet hus får du själv gå runt i visningsmiljön och titta. Det finns personal på plats som kan svara på enklare frågor.

Vi har öppet varje onsdag kl. 13-16 fram till 21 december. Inget öppet hus i mellandagarna. Första öppet hus 2023 blir den 18 januari. 

Kvällsöppet 7 december 2022 kl 13-18.30. Kvällsöppet under 2023 1 februari, 1 mars, 5 april, 3 maj och 7 juni kl 16.00-18.30.  

Under kvällsöppet finns även en kurator på plats (kl. 16-18) för att svara på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. 

Är ni en grupp på fler än fem personer som vill komma under öppet hus behöver ni boka in en tid med oss, mejla habresurscenter.slso@regionstockholm.se.

Se filmer från visningsmiljön

I tre filmer visar vi konkreta exempel på kommunikativt och kognitivt stöd från de olika rummen i visningsmiljön. Du hittar även material att ladda ner och skriva ut.

Enklare vardag

Att tänka på när du besöker oss

Visa hänsyn till personer med astma och allergi. Undvik parfym och andra starka dofter. Ta inte med dig jordnötter eller andra nötter när du besöker oss.

Här finns vi

Vi finns på Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, punkt B, våning 2.

Habiliteringens resurscenter