Om adhd/add för närstående, släkt och vänner, digital kurs

Att ha ett barnbarn, en familjevän eller en brorsdotter med adhd/add kan vara förenat med många tankar och frågor. Genom den här digitala kursen får närstående veta mer om vad funktionsnedsättningen innebär. De får råd om hur de bäst kan stötta barnet med adhd/add och den övriga familjen.

Kunskap och förståelse till viktiga vuxna i familjens närhet - till denna föreläsning kan du som förälder eller ung vuxen bjuda in släktingar och vänner över 18 år som du tycker behöver kunskap om adhd. Även syskon över 18 år är varmt välkomna att delta. Du kan anmäla max 2 deltagare till den digitala kursen.

Kursdeltagaren får själv avgöra när på dygnet denne vill ta del av innehållet.

Kursen riktar sig endast till dem som inte har en egen aktivitet i kurskatalogen. Vi brukar rekommendera att du som är förälder eller bonusförälder istället går grundkursen.

Du som har anmält släktingar eller vänner till kursen ansvarar själv för att vidarebefordra kursbekräftelser och information om datum och tider till den som ska gå kursen.

Praktisk information och avbokning

Kurstid

Startdatum: 20 december 2023

Slutdatum: 3 januari 2024

Inloggning

Kursen ges via 1177:s e-tjänst Stöd och behandling, SoB:

www.sob.1177.se

Avbokning

Om du har anmält någon till utbildningen som får förhinder, kom ihåg att lämna återbud till Adhd-center via telefonnummer 08-123 355 30. Platsen kan då gå till någon annan.

Lämna gärna återbud så snart som möjligt, helst minst 24 timmar innan. 

Habilitering, Adhd/add, Barn, Anhörig/Närstående, Adhd-center, Webbkurs