Tydliggörande metoder för små barn med autism

För vårdnadshavare till små barn med autism. Kursens består av 2 halvdagar där deltagarna lär sig strategierna ritprata, seriesamtal och sociala berättelser samt hur de kan användas.

Du som är vårdnadshavare till ett barn med autism, fött 2017 eller senare, kan anmäla dig. Barnet behöver också vara registrerad vid Autismcenter små barn, Habiliteringens kurs- och kunskapscenter eller annat habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa, Region Stockholm. 


Om kursen
Kursen passar om barnet har svårt att hantera förändringar i vardagliga situationer och är i behov av tydliggörande stöd. Barnet är intresserat av bilder och har viss koncentrationsförmåga.

Exempel på kursens innehåll:

  • Varför behövs tydliggörande metoder?
  • Praktisk övning av metoderna

Omfattning
Kursen består av 2 halvdagar och hemuppgifter.

Språk
Svenska

Vi har ett begränsat antal tolkplatser på varje kurs/föreläsning. Om du har behov av tolk, ange språk i anmälan så bokar vi tolk. Om tolkplatserna redan är uppbokade kommer du få information om detta via mail. 

Bra att veta
Klicka på "Gå till anmälan" för att se datum. Anmälan öppnar vanligtvis 2 månader innan start.

Barnets pedagog kan delta tillsammans med vårdnadshavare. Om pedagog ska delta på egen hand behöver vårdnadshavare ha gett sitt godkännande.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-123 354 50.

 

Du anmäler dig på knappen nedan i vårt anmälningssystem Ping pong

Habilitering, Språk och kommunikation, Autism, Barn, Anhörig/Närstående, Nätverk/Personal (professionellt nätverk), Autismcenter små barn, 0-6 år