Socialt samspel i teori och praktik

  • Anordnas på olika mottagningar under året

För vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En insats i grupp som består av åtta tillfällen med 8-12 deltagare. Varje tillfälle innehåller både teori och praktik med grundläggande övningar i socialt samspel.

Det här är en kurs för dig som känner dig osäker på hur man kan samtala med andra människor och hur man kan bete sig tillsammans med andra – så kallat socialt samspel.

Kursen har 8-12 deltagare och vi träffas åtta gånger under två timmar. Varje kurstillfälle innehåller en teoretisk del, grundläggande praktiska övningar och en hemuppgift.

Exempel på innehåll:

  • inleda samtal
  • hålla igång och avsluta samtal
  • småprata
  • förstå kroppsspråk
  • ha ögonkontakt.

Information om Socialt samspel i teori och praktik som pdf

Intresseanmälan

För att kunna delta behöver du ha eller ha haft kontakt med något habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa. Om du inte har det, börja med att skriva en ansökan till ett habiliteringscenter.

Du kan anmäla intresse här om du har ett Bank-ID när anmälan är öppen. Om du inte har det kan du ringa till till den mottagning inom Habilitering & Hälsa som du har kontakt med. 

Vi informerar om du har en plats efter sista anmälningsdag.

Om det inte finns någon grupp att anmäla sig till när du klickat på Gå till anmälan, är den här terminens anmälningstillfällen slut.

 

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Vuxen, 18 år och äldre, Person med funktionsnedsättning, 18 år och äldre