Temaföreläsning: Läkemedelsbehandling vid adhd

  • 2024-09-10

  • 17 - 19

  • Aulan, Rosenlund

Många med adhd kan ha nytta av läkemedel för att minska sina adhd-symtom. Under föreläsningen får du lära dig mer om medicinsk behandling vid adhd för barn och ungdomar, preparat och vanliga biverkningar.

Under denna temaföreläsning hör vi Ellie Eleftheria Vasiladioti, specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri presentera aktuell kunskap om medicinsk behandling vid adhd hos barn och ungdomar. Hon går igenom vilka preparat som finns, hur de verkar och vanliga biverkningar. 

Om Adhd-centers temaföreläsningar

Temaföreläsningarna är ett komplement till Adhd-centers kursutbud. En möjlighet för er att ta del av mer information om ett specifikt ämne där vi tar in externa föreläsare insatta i de specifika områdena. 

Våra temaföreläsningar riktar sig i första hand till dig som är förälder men du kan också ta med dig en närstående person (över 18 år). Begreppet adhd används i föreläsningstexterna som samlingsbeteckning för både adhd och add.

Praktisk information

Tid och plats

Tid: Klockan 17:00-19:00

Plats: Aulan, Rosenlunds sjukhus

Extra information: Det finns ett fik inne på Rosenlunds sjukhus som vanligtvis stänger kl. 16:30 men som ibland har öppet till 17:00. Behöver ni något att äta eller att dricka så rekommenderar vi att ni handlar med er något på vägen för att säkra upp inför kvällsföreläsningen. 

Avbokning

Om du har anmält dig men inte kan närvara vid föreläsningstillfället, kom ihåg att lämna återbud till Adhd-center via telefonnummer 08-123 355 30.

Lämna gärna återbud så snart som möjligt, helst minst 24 timmar innan.

Anmälan

Du som vårdnadshavare till någon som är inskriven på Adhd-center anmäler dig genom vårt kursbokningssystem PingPong. 

Genom att trycka på knappen nedan kommer du till anmälan för alla temaföreläsningar i vårt anmälningssystem PingPong.

Habilitering, Adhd/add, Barn, Anhörig/Närstående, Adhd-center