Habiliteringscenter Liljeholmen barn

Vi ger råd, stöd och behandling till barn 0-17 år med varaktig funktionsnedsättning och deras anhöriga. Vi vänder oss till boende i stadsdelarna Hägersten-Älvsjö, Skärholmen, Södermalm och Älvsjö.

Om vår mottagning

På ett habiliteringscenter tar vi emot barn med rörelsenedsättning, autism eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till vårdnadshavare och andra personer i barnets närmiljö. Habiliteringens insatser ska förebygga och minska de svårigheter som en funktionsnedsättning kan innebära. 

Vi arrangerar kurser, grupper och föreläsningar. 
Kurser och grupper på Habiliteringscenter Liljeholmen barn

Ansök om habilitering

Du som har bank-id ansöker för ditt barn via 1177:s e-tjänster på mottagningens sida. Barnet behöver ha en fastställd diagnos som styrker att hen tillhör habiliteringens målgrupp. En läkare eller psykolog kan också skicka en remiss. Det kostar ingenting att få habilitering.
Habiliteringscenter Liljeholmen barn på 1177

Om du inte kan ansöka via 1177 kan du fylla i och posta en ansökningsblankett. Vi tar inte emot ansökan via e-post.  
Ansökningsblankett för barn, 0-17 år

Avgift om du inte kommer till ett bokat besök

Vi tar ut en avgift på 400 kronor om du inte kommer till ett bokat besök eller om du lämnar återbud mindre än 24 timmar före besöket. Kommer du till den bokade tiden kostar det inget.

 

Kontakta Habiliteringscenter Liljeholmen barn

Poträtt av en pappa och ett litet barn i profil. De lutar sina pannor mot varandra.

Så går det till att få habilitering

Habiliteringen ger stöd och behandling inom flera områden, till exempel motorik, språk, kommunikation och dagliga rutiner. De habiliteringsinsatser barnet får ska utveckla eller kompensera för de förmågor som påverkas av funktionsnedsättningen. 
Habilitering för barn