Habiliteringscenter Brommaplan vuxna

Vi ger stöd och behandling till dig som har en funktionsnedsättning och är 18 år eller äldre. Det kan till exempel vara autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Anhöriga kan också få stöd hos oss. Vi vänder oss till dig som bor i stadsdelarna Bromma, Hässelby/Vällingby, Kungsholmen och Norra innerstaden (tidigare Norrmalm) och Ekerö kommun.

Träningssituation på habilitringscenter

Ansök om habilitering

Det vanligaste sättet att komma till oss är genom att en läkare eller psykolog skickar en remiss. Du kan också ansöka själv eller med hjälp av en anhörig. Du kan ansöka via 1177, ansökningsblankett eller telefon. Du kan inte ansöka via e-post.

När vi fått din ansökan eller en remiss tar mottagningen kontakt med dig, senast inom 30 dagar enligt Vårdgarantin. Det kostar ingenting att få habilitering. 

Habiliteringscenter Bromma vuxna på 1177 

Så här ser ansökan ut på 1177

Ansökningsblankett att skicka med post

 

Avgift om du inte kommer till ett bokat besök

Vi tar ut en avgift på 400 kronor om du inte kommer till ett bokat besök eller om du lämnar återbud mindre än 24 timmar före besöket. Kommer du till den bokade tiden kostar det inget.

 

 

Kontakta Habiliteringscenter Brommaplan vuxna

Testbild

Så går det till att få habilitering

Habiliteringen ger stöd och behandling inom flera områden, till exempel motorik, språk, kommunikation och dagliga rutiner. De habiliteringsinsatser du får ska utveckla eller kompensera för de förmågor som påverkas av din funktionsnedsättning. 
Habilitering för vuxna