Habiliteringscenter Mörby vuxna

Vi ger råd, stöd och behandling till dig som är vuxen och har en varaktig funktionsnedsättning, och dina anhöriga. Vi vänder oss till dig som bor i Danderyd, Lidingö, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker och stadsdelen Norra innerstaden (tidigare Östermalm).

två män planerar

Om vår mottagning

På ett habiliteringscenter tar vi emot vuxna med varaktig funktionsnedsättning, till exempel rörelsenedsättning, autism eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till anhöriga. Habiliteringens insatser ska förebygga och minska de svårigheter som en funktionsnedsättning kan innebära. 

Vi arrangerar kurser, grupper och föreläsningar. 

Ansök om habilitering

Du som har bank-id ansöker via 1177:s e-tjänster på mottagningens sida. Du behöver ha en fastställd diagnos som styrker att du tillhör habiliteringens målgrupp. En läkare eller psykolog kan också skicka en remiss. Det kostar ingenting att få habilitering. 
Habiliteringscenter Mörby vuxna på 1177

Om du inte kan ansöka via 1177 kan du fylla i och posta en ansökningsblankett. Du kan också ringa. Vi tar inte emot ansökan via e-post.  
Ansökningsblankett för vuxna, över 18 år ReadSpeaker

Avgift om du inte kommer till ett bokat besök

Vi tar ut en avgift på 400 kronor om du inte kommer till ett bokat besök eller om du lämnar återbud mindre än 24 timmar före besöket. Kommer du till den bokade tiden kostar det inget.

 

Kontakta Habiliteringscenter Mörby vuxna

Testbild

Så går det till att få habilitering

Habiliteringen ger stöd och behandling inom flera områden, till exempel motorik, språk, kommunikation och dagliga rutiner. De habiliteringsinsatser du får ska utveckla eller kompensera för de förmågor som påverkas av din funktionsnedsättning. 
Habilitering för vuxna