Nyhetsbrev om öppet hus och författarsamtal

I det här nyhetsbrevet tipsar vi om Öppet hus i visningsmiljön och författarsamtal i biblioteket. Lyssna på poddavsnitt om att vara ung med IF och ta del av en översikt till lättlästa sidor och bildstöd om riksdagsvalet och hur det går till att rösta.

Theo, Felix och Filippa
Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år, är med i podden Funka olika.

Funka olika om att vara ung med lindrig IF

Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år, har lindrig intellektuell funktionsnedsättning, IF. I tre avsnitt av podden Funka olika berättar de om hur det kan vara att ha lindrig IF, om sina relationer till andra och vad de vill göra när de gått ut gymnasiet.
» Podden Funka olika om att vara ung med lindrig IF


Bildstöd och lättläst om valet

När det är valår pratar alla om politik och viktiga valfrågor. Det handlar ofta om vård, skola, klimat och brott. Men vad tycker partierna egentligen? Och vad skiljer dem åt? "Dags att rösta – Valskola 2022" är en lättläst handbok för den som vill rösta men känner sig osäker på hur, var, när och varför. Boken presenterar de åtta partierna i riksdagen, deras historia och vad de tycker i valets viktigaste frågor. Dags att rösta och en tillhörande handledning kan laddas ner utan kostnad på 8 sidor.
» 8sidor.se/alla-valjare

På habilitering.se finns lättlästa sidor och bildstöd om riksdagsvalet och om hur det går till att rösta.
» habilitering.se/val

Öppet hus på visningsmiljön på Habiliteirngens resurscenter


Öppet hus i visningsmiljön

Varje onsdag eftermiddag är det öppet hus i Habilitering & Hälsas visningsmiljö med kognitivt och kommunikativt stöd. En gång i månaden håller även visningsmiljön samt biblioteket kvällsöppet.
» Visningsmiljön 
» Biblioteket 


Bokrelease med författarsamtal

Anna Pellas nya bok Väntesorg är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden. Båda böcker handlar om dottern Agnes som föddes med en svår hjärnskada. I den nya boken är Agnes vuxen nog att flytta hemifrån. Samtidigt tilltar hennes svårigheter att andas.
Habilitering & Hälsas bibliotek arrangerar en författarkväll med Anna Pella den 13 september.
» Läs mer och anmäl dig

Anna Pella medverkar också i podden Funka olika.
» Lyssna på avsnittet Livet med ett barn som kommer att dö ung

Tips och stöd som underlättar vardagen

Vill du ha tips som gör det lättare att förstå, minnas, planera eller kommunicera? Nu finns filmer om kognitivt och kommunikativt stöd på habilitering.se. Där finns också tips som kan underlätta vardagen hemma, till exempel tidsstöd som visar vilka moment som ingår i att duscha och ett nytt bildstöd för den som behöver hjälp att sminka sig.
» Enklare vardag


Nu är det enklare att hitta kurser

Nu kan du söka på funktionsnedsättning och ålder i Habilitering & Hälsas aktuella kurskatalog. Det gör det lättare att hitta en kurs som passar just dig.
» Hitta din kurskatalog på habilitering.se

 

Publicerad 2022-08-30