Unga med lindrig IF i podden Funka olika

Den här serien handlar om hur det är att vara ung med lindrig intellektuell funktionsnedsättning, IF. I tre program möter vi Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år.

Theo, Felix och Filippa
Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år, är med i podden Funka olika.

Livet med IF

Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år, har lindrig intellektuell funktionsnedsättning, IF. Vad innebär diagnosen för dem och hur är det att ha IF i förhållande till andra som inte har det?


Lyssna på Livet med IF
15 minuter - avsnitt ett av tre i serien Ung med IF

Drömskolan

Theo och Felix, 18 år, och Filippa, 19 år, har bytt skola många gånger. Nu går alla anpassad skolgång, även kallad särskola, vilket man har rätt till om man har diagnosen intellektuell funktionsnedsättning, IF. Hur är det och vad gör en skola bra?


Lyssna på Drömskolan
12 minuter - avsnitt två av tre i serien Ung med IF

Tankar om framtiden

Felix 18 år och Filippa, 19 år går ut skolan till sommaren. Theo, 18 år, har ett år kvar. Vad vill de göra då? I det här programmet pratar vi framtid, jobb och relationer, och om det påverkas av att ha lindrig intellektuell funktionsnedsättning, IF.


Lyssna på Tankar om framtiden
12 minuter - avsnitt tre av tre i serien Ung med IF

Fler program om intellektuell funktionsnedsättning

Mattias och Sharon
Mattias, 35 år, och Sharon, 29 år, pratar om hur det är att ha lindrig IF i podden Funka olika.

Bli vuxen med IF
Möt Sharon, 29 år, och Mattias, 35 år, som har lindrig IF. I fyra program berättar de om vägen till acceptans och utsatthet från skoltiden fram till livet idag. 

Att leva med intellektuell funktionsnedsättning
I fem avsnitt tar vi upp hur livet kan se ut när man lindrig IF. Vi pratar med föräldrar till barn med IF och med ungdomar och vuxna som själva har IF. 

Om ungas sexuella hälsa
En programserie om ungas sexuella hälsa för föräldrar, yrkesverksamma och ungdomar. Här svarar vi på frågor från föräldrar och unga själva. Ett program vänder sig särskilt till ungdomar med IF.