Nya barnböcker på biblioteket

”Judit och muppskolan” är skriven av elever i grundsärskolan. ” Adelina & gosedjursfesten” är en bok med tecken som stöd och handlar om Adelina som har Downs syndrom. ” Märta kan inte sova” handlar om hur en familj påverkas av ett barns sömnproblem.

Judit och muppskolan

Av Ebba Lindholm. Ekström & Garay, 2021

Judith och muppskolan är skriven av en klass med åtta elever i grundsärskolan. För illustrationerna står Jonn Clemente. Bokens huvudperson, Judith, får gestalta elevernas personligheter, karaktärer, upplevelser och minnen. När berättelsen börjar går Judith i grundskolan. Hon har svårt att hänga med och blir mobbad av sina klasskamrater. Ändå blir det omstörtande för henne när föräldrarna meddelar att hon ska byta till grundsärskolan.

Adelina & gosedjursfesten: med tecken som stöd

Av Linda Wenthe. Triumf, 2021

Adelina och gosedjursfesten är en bok med tecken som stöd. Det ska vara gosedjursfest på förskolan och Adelina undrar vilket gosedjur hon ska välja? Adelina har Downs syndrom.

Märta kan inte sova: en bok om sömnproblem

Av Annelie Strömberg. Kikkuli, 2021

En bilderbok om Märta som inte kan sova. Berättelsen handlar om sömnproblem och beskriver hur det kan vara i en familj med ett barn som har svårt att sova på natten. Berättelsen ger en skildring inifrån familjen och ur Märtas perspektiv. Lösningen här blir ett tyngdtäcke.