Ung med rörelsenedsättning i podden Funka olika

Hur är det att vara ung med rörelsenedsättning. I tre program pratar Mortatha, 19 år, Ella,18 år och Deema, 16 år, om hur deras liv ser ut. I varje program lär vi känna en av dem lite bättre.

Mortatha, Ella och Deema
Mortatha, Ella och Deema

Om uppväxten och föräldrars oro

Hur är det att vara ung med rörelsenedsättning? Det vet de som gör den här podden, Mortatha, 19 år, Ella, 18 år och Deema, 16 år. Här pratar de om sin uppväxt och vi lär känna Mortatha lite närmare. Han föddes med cerebral pares i Irak, men bor sedan tio år med sin mamma i Sverige.


Lyssna på Om uppväxten och föräldrars oro
20 minuter - avsnitt ett av tre i serien Ung med rörelsenedsättning

 

Skola och karriärdrömmar

I det här programmet lär vi känna Ella, 18 år, lite bättre. Hon går sista året i gymnasiet, med medieinriktning. Tillsammans med Mortatha, 19 år, och Deema, 16 år pratar de om skolan, jobberfarenheter och vad de vill göra i framtiden.


Lyssna på Skola och karriärdrömmar
15 minuter - avsnitt två av tre i serien Ung med rörelsenedsättning

 

Tillgänglighet och bemötande

Deema är 16 år. Hon föddes med ryggmärgsbråck. Hennes funktionsnedsättning märks mest i förhållande till andra, i sammanhang när hon blir diskriminerad. Hur är det med bemötandet och tillgängligheten för personer med rörelsenedsättning? Om det pratar hon med Mortatha, 19 år, och Ella, 18 år, i det här programmet.


Lyssna på Tillgänglighet och bemötande
25 minuter - avsnitt tre av tre i serien Ung med rörelsenedsättning

Funka olika om rörelsenedsättning

Podden Funka olika om rörelsenedsättning

Podden Funka olika fördjupar sig i vad rörelsenedsättning är och hur det kan vara att leva med det. Möt föräldrar vars barn har nedsatt rörelseförmåga och vuxna som lever med det. 

Funka olika, podd, Maria Forsström

Podden Funka olika om sex och samlevnad

I tre avsnitt pratar vi om sex och samlevnad. Ett ämne det finns mycket okunskap och fördomar om när det gäller personer med funktionsnedsättning. Två avsnitt har fokus på rörelsenedsättning och ett på intellektuell funktionsnedsättning.