Habiliteringens resurscenter

Habiliteringens resurscenter ger information och rådgivning om funktionsnedsättningar, samhällets stöd och kommunikativt och kognitivt stöd. Vi ger webbkurser och föreläsningar. Centret ger också individanpassade insatser kring kommunikativt och kognitivt stöd.

Habiliteringens resurscenter

Avgift om du inte kommer till ett bokat besök

Vi tar ut en avgift på 400 kronor om du inte kommer till ett bokat besök eller om du lämnar återbud mindre än 24 timmar före besöket. Kommer du till den bokade tiden kostar det inget.

 

Kurser, grupper och föreläsningar

Vi anordnar kurser, grupper och föreläsningar för dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Det kan vara på plats eller som webbkurs via Stöd och behandling på 1177. Det kan till exempel handla om sömn eller problembeteende. 
Kurskatalog

Utställning och visningsmiljö

I vår utställning och visningsmiljö kan du se, prova och lära dig mer om olika former av kommunikativt och kognitivt stöd. Här finns kunnig personal som är specialiserade på området. Du kan komma på bokat besök eller öppet hus.
Visningsmiljö med kommunikativt- och kognitivt stöd

Bildverkstad

Bildverkstaden är öppen varje torsdag förmiddag. Observera att du behöver boka tid via 1177 eller Alltid öppet. Läs mer och boka tid här: 
Bildverkstad

Frågetjänst

Telefontjänst om samhällets stöd vid funktionsnedsättning och habilitering. Boka tid för längre samtal eller ring direkt. 
Frågetjänst och rådgivning

Rådgivning för en fungerande vardag

Tidsbokad telefonrådgivning för en fungerande vardag. Här kan du få råd via telefon om till exempel rutiner, bemötande, stress, relationer, hygien eller problematiska beteenden.  
Frågetjänst och rådgivning

Bibliotek

I biblioteket kan du låna böcker och filmer med anknytning till funktionsnedsättningar. Biblioteket arrangerar också sagostund för familjer med förskolebarn.
Bibliotek

Individanpassat stöd och språkotek

Du som har kommunikativa eller kognitiva svårigheter kan träffa oss för stöd, rådgivning och behandling. På språkoteket kan du låna språkträningsmaterial och få tips på appar för språkträning.
Individanpassat stöd och språkoteket

 

Kontakta Habiliteringens resurscenter

frågetjänst

Frågetjänst och rådgivning. Boka telefontid eller ring direkt.

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag. 
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se hittar du kortfattad information om samhällets stöd vid funktionsnedsättning.