Habiliteringens resurscenter

Habiliteringens resurscenter ger information och rådgivning om funktionsnedsättningar, samhällets stöd och kommunikativt och kognitivt stöd. Centret ger också individanpassade insatser kring kommunikativt och kognitivt stöd.

Habiliteringens resurscenter

Individanpassat stöd och språkotek

Du som har kommunikativa eller kognitiva svårigheter kan träffa oss för stöd, rådgivning och behandling. 

På språkoteket kan du låna språkträningsmaterial och få tips på appar för språkträning. Språkoteket är en del av det individanpassade stödet.
Individanpassat stöd och språkoteket

Bildverkstad

Varje torsdag förmiddag (14/9–14/12 2023) kan du som är vårdnadshavare till barn 0-17 år med autism, rörelsenedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning göra kostnadsfria bildstöd i vår bildverkstad. Observera att du behöver boka tid via 1177 eller Alltid öppet. Det finns bildstödsprogram, skrivare, lamineringsmaskiner och personal som kan bidra till att idéerna blir verklighet. 
Informationsblad om Bildverkstad-ht-2023 (pdf)

Utställning och visningsmiljö

I vår utställning och visningsmiljö kan du se, prova och lära dig mer om olika former av kommunikativt och kognitivt stöd. Här finns kunnig personal som är specialiserade på området. Du kan komma på bokat besök eller öppet hus.
Visningsmiljö med kommunikativt- och kognitivt stöd

Bibliotek

I biblioteket kan du låna böcker och filmer med anknytning till funktionsnedsättningar. Biblioteket arrangerar också sagostund för familjer med förskolebarn.
Bibliotek

Kurser, grupper och föreläsningar

Vi anordnar kurser, grupper och föreläsningar för dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. De kan till exempel handla om samhällets stöd och problembeteende. Vi har också flera webbkurser, bland annat om autism.
Kurskatalog

 

Kontakta Habiliteringens resurscenter

frågetjänst

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag.
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.