Anhöriga och nära i podden Funka olika

Nära och anhöriga till personer med funktionsnedsättning delar med sig av sina egna historier för Christina Renlund – psykolog och psykoterapeut med stor erfarenhet av att arbeta med barn och unga och deras familjer.

Anna Pella, Anders Furuvik, Kristina och Thomas Taylor
Anna Pella, Anders Furuvik, Kristina och Thomas Taylor

Vänner

Stora frågor och starka känslor. Kristina och Thomas Taylor berättar om när deras nära vänner Anna Pella och Anders Furuvik fick dottern Agnes, som visade sig ha en svår hjärnskada. 


Lyssna på Vänner
29 minuter - avsnitt ett av tre i serien Anhörig och nära

 

Kristina Colliander och Nathalie Besèr
Kristina Colliander och Nathalie Besèr

Faster och moster

Kristina Colliander och Nathalie Besèr är faster och moster till barn med funktionsnedsättning. Tillsammans med psykologen och psykoterapeuten Christina Renlund pratar de om känslor av otillräcklighet och skuld, men också om stor kärlek.


Lyssna på Faster och moster
27 minuter - avsnitt två av tre i serien Anhörig och nära

 

Zenzi Brydolf och Frank Ekelund
Zenzi Brydolf och Frank Ekelund

Syster och bror

Hur är det att vara syskon till någon med funktionsnedsättning? Psykologen och psykoterapeuten Christina Renlund pratar med Zenzi Brydolf och Frank Ekelund om stolta ögonblick och människor som stirrar, om att våga ta plats och om en livslång relation färgad av såväl skam som stolthet.


Lyssna på Syster och bror
26 minuter - avsnitt tre av tre i serien Anhörig och nära

Fler serier om anhöriga och nära

Partner
Syskon
Mor- och farförälder

Gabriela, Julieta, Isabelle och Jane i podden Funka olika

Fler serier om att vara anhörig och nära

Mor- och farföräldrar
Att få barnbarn med funktionsnedsättning väcker många känslor och kan ibland leda till kris. Som mor- och farförälder är man ofta nära familjen, men får inte alltid det stöd man själv kan behöva. I fyra avsnitt lyfter podden Funka olika denna viktiga, men ibland bortglömda grupp.

Partner
Tre program om hur det kan vara att ha en relation med någon som har adhd eller autism. Vi träffar samtalsterapeuter och par som delar med sig av sin situation. 

Syskon
Vi tar upp hur det är att växa upp med ett syskon som har funktionsnedsättning och hur man kan göra för att det ska bli så bra som möjligt för syskonet utan diagnos.