Om Undra för dig som är förälder

Undra är en liten superhjälte som tar reda på saker som barn med funktionsnedsättning undrar över. Med Undra kan ditt barn förbereda sig och bli mer delaktig i sin habilitering.

Figuren Undra är framtagen för att ge barn en förförståelse så att de kan bli mer delaktiga i sin habilitering. Du kan introducera ditt barn med hjälp av Undra till habiliteringen och de instaser barnet får hos oss. Undra finns i bokform, som film och spel. Det finns också bilder med Undra i olika behandlingssituationer att prata kring.

Spela och ha kul

Undra finns som spel för dator, iPad eller mobiltelefon. Här kan barnet se hur det går till på ett träningscenter, kanske vill hen lära sig köra rullstol? Med hjälp av Undra kan barnet också prova samtalsmatta, öva på känslor, leka kurragömma, spela memory eller toaträna. Här finns också djurpussel och kalejdoskop samt information om vad de olika yrkesgrupperna gör.

Undras spel finns på fyra språk: svenska, meänkieli, nordsamiska och finska.

undra.habilitering.se

Böcker med Undra

Det finns tre böcker med Undra: Undra besöker habiliteringen, Undra undersöker mätningen och Undra och hjälparhanden. Undra undersöker mätningen finns också som film.

Undra besöker habiliteringen

Berättelsen handlar om hur det går till att besöka ett habiliteringscenter. Undra besöker habiliteringen har tagits fram i ett samarbete mellan habiliteringarna i hela Sverige.

Ladda ner och läs Undra besöker habiliteringen

Undra undersöker mätningen

Undra undersöker mätningen är en berättelse för barn som ska göra en CPUP-mätning. Berättelsen finns också som film på Youtube.

Ladda ner och läs Undra undersöker mätningen 

Se filmen på Youtube

Undra och hjälparhanden

Undra och hjälparhanden är en bok för barn som får CI-terapi. 

Ladda ner och läs Undra och hjälparhanden

Följ Undra på instagram

Följ barnens superhjälte Undra när hon tar reda på vad man får göra på habiliteringen.

Undra_om_habiliteringen, på Instagram

Undra på instagram
Undra_om_habiliteringen på instagram Bilder på dockan Undra från instagram

Fotograf/Illustratör: Jeanette Milde