Appar för att berätta med bild, film och ljud

  • 2024-11-21

  • 13 - 16

  • Olivecronas väg 5, Stockholm, Habiliteringens resurscenter

För dig som är närstående till ett barn eller en vuxen med funktionsnedsättning. En kurs på två tillfällen där du får lära dig använda appar för att berätta med bild, ljud och film.

I den här kursen får du lära dig om olika appar för surfplattor och telefoner som man kan använda för att göra digitala böcker, kommunikationspass, sociala berättelser och liknande.

Vid första tillfället visar vi ett antal appar och du får lära dig grunderna i hur man använder dem. Andra tillfället är en workshop där du får möjlighet att ställa frågor och arbeta praktiskt med apparna. 

Under de två veckor som är mellan kurstillfällena har du möjlighet att prova apparna på egen hand och samla material, till exempel foton och filmklipp till de anpassningar du vill göra.

Du behöver ha tillgång till en egen surfplatta eller mobiltelefon under kursen.

Den här kursen riktar sig till dig som är närstående till en person med autism, adhd/add, flerfunktionsnedsättning, rörelsenedsättning, förvärvad hjärnskada, intellektuell funktionsnedsättning eller grav språkstörning.

Om du är närstående till en vuxen person med funktionsnedsättning över 18 år behöver du ha ett samtycke från personen själv om du inte själv är god man.

 

Datum: två torsdagar 21 november och 5 december 2024

Tid: 13.00–16.00 

Sista anmälningsdag: 7 november

Plats: Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, entréplanet, punkt B, Habiliteringens resurscenter, lokal: Stora konferensen

Arrangör: Habiliteringens resurscenter

För frågor: 08-123 351 50, habresurscenter.slso@regionstockholm.se

När du går till anmälan skickas du vidare till vårt anmälningssystem Ping pong.

Habilitering, Språk och kommunikation, Autism, Barn, Vuxen, Anhörig/Närstående, Flerfunktionsnedsättning, Förvärvad hjärnskada, Intellektuell funktionsnedsättning, Rörelsenedsättning, Habiliteringens resurscenter, 0-6 år, 7-17 år, 18 år och äldre