Utagerande och självskadande beteende i podden Funka olika

Personer med funktionsnedsättning kan ha ett utmanande beteende, såsom att skada sig själv eller andra. Podden Funka olika pratar med beteendeanalytikern Charlotte Scocco om vad det beror på och hur man kan jobba med det. Hör också Malin, vars son har autism, och Jimena som är pedagog på en anpassad grundskola, tidigare kallat särskola.

Charlotte Scocco
Charlotte Scocco

Utagerande beteende

I det här programmet tar vi upp utagerande beteende. Vad beror det på och vad kan man göra när någon får ett utbrott? Malin, vars son har diagnoserna ahdh och Aspergers syndrom har jobbat mycket med det. Det pratar vi om tillsammans med beteendeanalytikern Charlotte Scocco, som hjälper föräldrar och andra när beteendet är för svårt att hantera på egen hand.


Lyssna på Utagerande beteende
29 minuter - avsnitt ett av två i serien Utmanande beteende

Självskadande beteende

I det här programmet ska vi prata om självskadande beteende hos personer med funktionsnedsättning. Gäster är beteendenalytikern Charlotte Scocco och Jimena, som är pedagog på en särskola. Tillsammans har de hjälpt en ungdom som haft stora problem med självskadebeteende.


Lyssna på Självskadande beteende
27 minuter - avsnitt två av två i serien Utmanande beteende

Mer om utmanande beteende i podden Funka olika

Trotssyndrom

Trotssyndrom är vanligt hos barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd. I två program tar vi reda på vad trotssyndrom är och vilken effekt föräldraträningsprogram kan ha.
Lyssna på serien Trotssyndrom

Utmanande föräldraskap

I tre program pratar vi med föräldrar till barn med funktionsnedsättning, föräldrar med egen diagnos och psykologer och andra som ger stöd för att minska den stress och oro som kan komma av föräldraskapet.
Lysnsna på serien Stress i utmanat föräldraskap