Pappor och papparollen i fokus i podden Funka olika

Den här serien har fokus på pappor till barn med funktionsnedsättning. Vi pratar med män om hur det är att vara förälder till ett barn med stort omvårdnadsbehov och hur deras roll ser ut i familjen. Vi träffar pappor som håller i pappagrupper. Men först tittar vi på hur det ser ut i familjerna när det gäller ansvar och rollfördelning.

Elina Renhorn
Elina Renhorn

Ansvar och roller i föräldraskapet

Föräldrar till barn med funktionsnedsättning lever ofta i en pressad situation som påverkar både hälsan och ekonomin. Att som föräldrar ta ett gemensamt ansvar kan göra stor skillnad, och är kanske extra viktigt när man har ett barn med stort omsorgsbehov.


Lyssna på Ansvar och roller i föräldraskapet
20 minuter - avsnitt ett av tre i serien Pappor

Conny Palmkvist och Stefan Swedenrose
Conny Palmkvist och Stefan Swedenrose. Fotograf Mikael Tannus och Åsa Melin Mandre

Livet som pappa till barn med funktionsnedsättning

I det här programmet träffar vi två pappor som berättar om livet med sina barn. Hur ser de på sin roll som förälder, vad har varit svårt i relation till barnet och övriga familjen? Möt Conny Palmkvist, förälder till en nioårig dotter som har autism och intellektuell funktionsnedsättning, och Stefan Swedenrose vars son går sista året i gymnasiet och har intellektuell funktionsnedsättning, autism, adhd och cerebral pares.


Lyssna på Livet som pappa till barn med funktionsnedsättning
29 minuter - avsnitt två av tre i serien Pappor

 

Tommy Hult
Tommy Hult

Pappaträffar

Det finns många forum för mammor, men inte lika många för pappor. Behövs det? Det tycker gästerna i det här programmet, som under lång tid varit med i pappagrupper. Träffarna har inte bara varit ett viktigt stöd, utan även gett vänner för livet. Hör Roger Bergström, från Autism- och Aspergerförbundet och Tommy Hult från Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU).


Lyssna på Pappaträffar
17 minuter - avsnitt tre av tre i serien Pappor