Nya webbsidor för barn i habiliteringen

Superhjälten Undra visar barn vad habiliteringen kan hjälpa till med. Hon finns i böcker, film, bilder och spel. Nu finns allt samlat i Undras värld där barn tillsammans med sina föräldrar kan utforska vad som händer hos habiliteringen.

Undra flyger med en skylt som det står Undras värld på
Undra flyger med en skylt som det står Undras värld på

Webbsidorna vänder sig direkt till barnet och har tagits fram för att förbereda barnen inför sitt besök på habiliteringen. Allt material med Undra finns samlat i Undras värld på habilitering.se  

habilitering.se/undra

Spela och ha kul med Undra

I många år har barn haft roligt i apparna med Undra. Nu finns apparna samlade i en webbaserad spelmiljö som fungerar på dator, surfplatta och mobil. I samband med flytten har navigation och tillgänglighet setts över. Du når spelet från Undras värld

Med Undra som guide kan barnet bland annat öva på känslor, spela memory och prova samtalsmatta. Barnet kan också se hur det går till på ett träningscenter.

Med stöd av Region Stockholm finns spelet med Undra översatt på följande språk: finska, nordsamiska och meänkieli. Du hittar spelet via Undras värld.

Materialet med Undra har tagits fram av Habilitering & Hälsa i Region Stockholm och används av habiliteringar över hela Sverige.

Undras värld, webbsidor för barn
Bilden visar en skärmdump på Undras värld, webbsidor för barn

 

Nyhetsbrev om Undras värld – nya webbsidor för barn

Superhjälten Undra visar barn vad habiliteringen kan hjälpa till med. Hon finns i böcker, film, bilder och spel. Nu finns allt samlat i Undras värld där barn tillsammans med sina föräldrar kan utforska vad som händer hos habiliteringen. I Funktion i fokus nyhetsbrev kan du läsa mer om habiliteringens stöd och kommande föreläsningar och kurser.
Besök Undras värld – nya webbsidor för barn (paloma.se)