Funktion i fokus, 2018 Nr 4

2018

Habilitering & Hälsa

Habilitering

Funktion i fokus är Habilitering & Hälsas tidning för alla som möter människor med funktionsnedsättning. Detta nummer har matvanor som tema.

Många av artiklarna i tidningen finns tillgängliga i html på temasidorna under "Fakta och råd".

Ur innehållet:

Spaning

Cecilia Magnusson, professor och verksamhetschef vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin ”Ungdomar har aldrig varit så kraftfulla, medkännande och upplysta som i dag – oavsett könsidentitet och funktion. I framtiden förstår vi att ta vara på dem”

Mötet – Olof Wretling, estradören, radiopratare och författare

Olof Wretling gör åter en bejublad turné med föreställningen Diagnoserna i mitt liv. För Niklas Wahllöf berättar han om en barndom som ”damp-unge” och hur mycket hans kärleksfulla familj betydde.

I fokus – matvanor

Temasidor matvanor

Forskning

Nu finns CI-terapi för små barn med cerebral pares som internetbehandling. Föräldrarna får instruktioner om lekfulla övningar via videomöte- och återkoppling av behandlare veckovis.

Enklare liv

Ordning och reda i tvättstugan kan rädda klädesplaggen och sänka stressnivån.

Utblick

Fotografen Rick Guidotti var ett hett namn i New Yorks modevärld. Numera använder han kameran till att avbilda barn och unga med funktionsnedsättning i hela världen, bland annat vid Centrum för sällsynta diagnoser i Stockholm och Ågrenska i Göteborg.

Tidningen  Funktion i fokus nr 4, 2018