Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar om adhd. Vi vänder oss till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till dig som är ung vuxen med adhd mellan 18-25 år. Alla våra insatser sker i grupp. Vi erbjuder ingen individuell kontakt och har inga läkare på Adhd-center.

Så minskar vi smittspridning av covid-19

Vi anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning av covid-19. Du som är över 16 år bör använda munskydd när du besöker våra mottagningar.
Så minskar vi smittspridningen

Genom våra kurser och grupper får du möjlighet att lära dig mer om adhd och öka din förståelse för vad funktionsnedsättningen innebär i vardagen. Du får lära dig strategier för att underlätta vardagen och dela erfarenheter med andra i liknande situationer. Med adhd menar vi samtliga former, även add. 

Ansök till oss

Du ansöker själv till oss, vi tar inte emot remisser. Du ansöker via 1177 Vårdguiden eller genom att posta en ansökningsblankett till Adhd-center. 
Ansök till Adhd-center

Barn med adhd

Vi har kurser, föreläsningar och workshops för dig som är förälder till ett barn med adhd som är upp till och med 17 år. Vi har även olika typer av grupper för hela familjen, exempelvis barn från 9 år, mor- och farföräldrar och syskon.

Unga vuxna med adhd

Vi har kurser och föreläsningar för dig som är ung vuxen, 18-25 år. Vi har även informationstillfällen och föreläsningar för närstående, exempelvis syskon, släkt och vänner.

 

Kurser, grupper och föreläsningar

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Tips för föräldrar till barn med adhd

Adhd-center har sammanställt tips som kan underlätta för barn med adhd i olika situationer. Tipsen handlar till exempel om sömn, skola, måltider, kompisar, fritid och känsloutbrott.

Nyheter från Adhd-center:

Projekt om trots

Riksförbundet Attention driver sedan en tid projektet "Trots Allt!". Projektet samlar in och sprider kunskap om trotsproblematik. Projektet har bland annat tagit fram videoklipp, affisch och tidningar, som finns att ta del av på projektets hemsida.
Besök projekthemsidan

Nya skrifter om adhd och skolan

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) har tagit fram tre nya skrifter som beskriver olika forskningsperspektiv inom området adhd och skolan.
Ta del av materialet på SPSM:s hemsida

Poddtips

Lena Westholm, en av Adhd-centers psykologer, medverkade i ett avsnitt av podcasten Adhdlivet. I avsnittet svarar Lena på lyssnarnas frågor.
Klicka här för att komma till avsnittet

Studiebesök på Adhd-center

Är du yrkesverksam hos en vårdgranne och vill veta mer om Adhd-center? Vi anordnar återkommande studiebesök där vi berättar om vår verksamhet. Nästa tillfälle äger rum i Adhd-centers lokaler onsdagen den 9 februari 2022 klockan 14:00-16:00. Mejla ditt namn, profession och arbetsplats till adhd-center.slso@regionstockholm.se för att anmäla intresse.

Är du pedagog? Då hänvisar till våra särskilda tillfällen med information om adhd. Mer info följer i vinter/vår.

Vinterns och delar av vårens kurser är nu öppna för anmälan

Hur gör andra föräldrar? Tips för att hantera vardagssituationerna

Nu kan du boka plats på ett samtalstillfälle för dig som har ett barn eller tonåring med adhd/add. Under träffen får du utbyta erfarenheter med andra föräldrar i liknande situation. Fokus är de konkreta föräldrastrategierna som presenterades i lektion 3 och 4 av grundkursen. Du ska ha genomfört Adhd-centers grundkurs för föräldrar innan du anmäler dig.

Insatser för barn, tonåringar och syskon

Har du ett barn eller tonåring med adhd eller add, som vill lära sig mer om sin diagnos och träffa andra i liknande situation? Från och med i vinter erbjuder vi Skills för barn (9-12 år) och tonåringar (13-17 år). Skills är en gruppinsats för barn med adhd eller add. Insatsen består av två träffar för barn eller tre träffar tonåringar. Vi har även informationsträffar för syskon som vill veta mer om diagnosen och träffa andra syskon.

Grundkurs för unga vuxna

Är du ung vuxen och är inskriven på Adhd-center kan du boka in dig på en grundkurs om adhd/add för unga vuxna 18-25 år. Kursen ger kunskap om diagnosen och tips för att få vardagen att fungera bättre. Kursen ges i grupp så du får träffa andra unga vuxna med adhd/add och dela erfarenheter med dem. Du kan ta med en närstående om du vill.

Digitala kurser för föräldrar och andra närstående

Det finns även bokningsbara platser på digitala insatser för föräldrar och andra närstående, släkt och vänner om adhd och add. Bland annat en digital version av grundkursen för föräldrar och en föreläsning om adhd och sömn.

Välkommen med din kursanmälan

Anmälan till kurs görs alltid via kursbokningssystemet Ping Pong

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning av covid-19 (coronaviruset).

Kontakta Adhd-center

 • Telefontider

  Måndag, onsdag, torsdag, fredag 8-15
  Tisdag 13-15
  Lunchstängt alla dagar 12-13

 • Adress

  Tideliusgatan 12, , Rosenlund, huvudentrén, entréplan

  Postadress: Box 17056, 104 62 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd och habilitering. Rådgivningen ger stöd för att få vardagen att fungera. 
Frågetjänst och rådgivning 

Ring 08-123 350 10
Måndag-torsdag 08.30-16.00
Fredag 08.30-15.00
Dag före röd dag 8.30-12.30

Du kan också boka tid i appen Alltid öppet och på 1177.se

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.

Adhd-centers telefonrådgivning

Adhd-center har en egen rådgivningstjänst för frågor om adhd och strategier i vardagen.