Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar om adhd. Vi vänder oss till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till dig som är ung vuxen med adhd mellan 18-25 år. Alla våra insatser sker i grupp. Vi erbjuder ingen individuell kontakt och har inga läkare på Adhd-center.

Genom våra kurser och grupper får du möjlighet att lära dig mer om adhd och öka din förståelse för vad funktionsnedsättningen innebär i vardagen. Du får lära dig strategier för att underlätta vardagen och dela erfarenheter med andra i liknande situationer. Med adhd menar vi samtliga former, även add. 

Ansök till oss

Du ansöker själv till oss, vi tar inte emot remisser. Du ansöker i första hand via 1177.se till Adhd-center. Har du inte möjlighet att ansöka digitalt så kan du ansöka via en pappersblankett.

Ansök till Adhd-center

Barn med adhd

Vi har kurser, föreläsningar och workshops för dig som är förälder till ett barn med adhd som är upp till och med 17 år. Vi har även olika typer av grupper för hela familjen, exempelvis barn från 9 år, mor- och farföräldrar och syskon.

Unga vuxna med adhd

Vi har kurser och föreläsningar för dig som är ung vuxen, 18-25 år. Vi har även informationstillfällen och föreläsningar för närstående, exempelvis syskon, släkt och vänner.

 

Kurser, grupper och föreläsningar

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Tips för föräldrar till barn med adhd

Adhd-center har sammanställt tips som kan underlätta för barn med adhd i olika situationer. Tipsen handlar till exempel om sömn, skola, måltider, kompisar, fritid och känsloutbrott.

Nyheter från Adhd-center

Studiebesök för yrkesverksamma

Fredagen den 10nde mars kl 14.00-16.00 bjuder vi in till studiebesök för dig som är yrkesverksam och vill veta mer om vad vi gör på Adhd-center. Anmäl dig genom att skicka ett mail till adhd-center.slso@regionstockholm.se 

Vårterminens kurser släppta!

Nu kan du som har ett inskrivet barn eller är inskriven som ung vuxen anmäla dig till vårterminens kurser. Du loggar in och anmäler dig till kurserna genom vår anmälningsportal PingPong.

I vår digitala kurskatalog kan du läsa mer om kurserna med länkar direkt till anmälningsportalen för varje kurs: 
Adhd-centers kurskatalog

Två nya tipsblad

Nu finns två nya tipsblad, om att analysera beteenden respektive validering. På denna länk hittar du alla Adhd-centers tipsblad.

Projekt om trots

Riksförbundet Attention driver sedan en tid projektet "Trots Allt!". Projektet samlar in och sprider kunskap om trotsproblematik. Projektet har bland annat tagit fram videoklipp, affisch och tidningar, som finns att ta del av på projektets hemsida.
Besök projekthemsidan

Poddtips

Lena Westholm, en av Adhd-centers psykologer, medverkade i ett avsnitt av podcasten Adhdlivet. I avsnittet svarar Lena på lyssnarnas frågor.
Klicka här för att komma till avsnittet

Insatser för barn, tonåringar och syskon

Har du ett barn eller tonåring med adhd eller add, som vill lära sig mer om sin diagnos och träffa andra i liknande situation? Vi erbjuder Skills för barn (9-12 år) och tonåringar (13-17 år). Skills är en gruppinsats för barn med adhd eller add. Insatsen består av två träffar för barn respektive tre träffar för tonåringar. Vi har även informationsträffar för syskon som vill veta mer om diagnosen och träffa andra syskon.

IPSA

IPSA är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till föräldrar med egen adhd-diagnos. Programmet syftar till att stärka relationen – och minska risken för konflikt – med sitt/ett av sina barn mellan 3–11 år. Programmet erbjuds inom ramen för ett forskningsprojekt och anmälan för grupper med start vår och höst 2023 är öppen. Du kan läsa mer om programmet och hur du anmäler dig om du är förälder till ett barn med annan funktionsnedsättning än adhd, på programmets hemsida.

Grundkurs för unga vuxna

Är du ung vuxen och är inskriven på Adhd-center kan du boka in dig på en grundkurs om adhd/add för unga vuxna 18-25 år. Kursen ger kunskap om diagnosen och tips för att få vardagen att fungera bättre. Kursen ges i grupp så du får träffa andra unga vuxna med adhd/add och dela erfarenheter med dem. Du kan ta med en närstående om du vill.

Digitala kurser för föräldrar och andra närstående

Det finns bokningsbara platser på digitala insatser för föräldrar och andra närstående, släkt och vänner om adhd och add. Bland annat en digital version av grundkursen för föräldrar och en föreläsning om adhd och sömn.

Välkommen med din kursanmälan

Anmälan till kurs görs alltid via kursbokningssystemet Ping Pong

 

Kontakta Adhd-center

 • Telefontider

  Tisdag, onsdag, torsdag, fredag 8-15
  Måndag 13-15
  Lunchstängt alla dagar 12-13

 • Adress

  Tideliusgatan 12, Rosenlund, huvudentrén, entréplan

  Postadress: Box 17056, 104 62 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps

Adhd-centers telefonrådgivning

Adhd-center har en egen rådgivningstjänst för frågor om adhd och strategier i vardagen.

Ring vår expeditionstelefon på 08-123 355 30. Välj knappvalet för rådgivning. En behandlare ringer upp, oftast inom två veckor, för ett enstaka rådgivningssamtal om cirka 20 minuter.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning. Är tillståndet livshotande eller akut, ring 112.

frågetjänst

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om habilitering och samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Rådgivningen ger stöd för att få en fungerande vardag.
Frågetjänst och rådgivning 

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.