Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser, grupper och föreläsningar om adhd. Vi vänder oss till familjer med barn med adhd upp till och med 17 år, och till dig som är ung vuxen med adhd mellan 18-25 år. Alla våra insatser sker i grupp. Vi erbjuder ingen individuell kontakt och har inga läkare på Adhd-center.

Habiliteringens mottagningar är öppna

Vi följer noga gällande riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi använder nödvändig skyddsutrustning och rekommenderar även dig att använda munskydd när du besöker någon av våra mottagningar. Kurser erbjuds tillsvidare endast i digital form.

Genom våra kurser och grupper får du möjlighet att lära dig mer om adhd och öka din förståelse för vad funktionsnedsättningen innebär i vardagen. Du får lära dig strategier för att underlätta vardagen och dela erfarenheter med andra i liknande situationer. Med adhd menar vi samtliga former, även add. 

Ansök till oss

Du ansöker själv till oss, vi tar inte emot remisser. Du ansöker genom att fylla i en blankett och posta den till oss.
Ansök till Adhd-center

Barn med adhd

Vi har kurser, föreläsningar och workshops för dig som är förälder till ett barn med adhd som är upp till och med 17 år. Vi har även olika typer av grupper för hela familjen, exempelvis barn från 9 år, mor- och farföräldrar och syskon.

Unga vuxna med adhd

Vi har kurser och föreläsningar för dig som är ung vuxen, 18-25 år. Vi har även informationstillfällen och föreläsningar för närstående, exempelvis syskon, släkt och vänner.

 

Kurser, grupper och föreläsningar

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Tips för barn med adhd

Adhd-center har sammanställt tips som kan underlätta för barn med adhd i olika situationer. Tipsen handlar till exempel om sömn, skola, måltider, kompisar, fritid och känsloutbrott.

Nyheter från Adhd-center:

Höstens första kurser öppna för anmälan

Har du ett barn eller tonåring med adhd eller add, som vill lära sig mer om sin diagnos och träffa andra i liknande situation? Vi startar hösten med informationsträffar för barn och tonåringar med adhd respektive add. Det finns även bokningsbara platser på digitala grundkurser för föräldrar. Anmälan görs alltid via kursbokningssystemet Ping Pong. Barnet behöver vara inskrivet på Adhd-center.

Hemsidan är under uppdatering

Adhd-centers hemsida har under 2020 och 2021 gjorts om. Det betyder att allt fördjupningsmaterial ännu inte finns på sidan. Vi arbetar på detta och kommer successivt att lägga upp mer material.

 • Telefontider

  Måndag, onsdag, torsdag, fredag 8-15
  Tisdag 13-15
  Lunchstängt alla dagar 12-13

 • Adress

  Tideliusgatan 12, , Rosenlund, huvudentrén, entréplan

  Postadress: Box 17056, 104 62 Stockholm

  Vägbeskrivning via Google maps

Frågetjänst och rådgivning

Habilitering & Hälsas frågetjänst och rådgivning svarar på frågor om habilitering, att få vardagen att fungera och samhällets stöd. 

Ring 08-123 350 10
Måndag-torsdag 08.30-16.00
Fredag 08.30-15.00
Dag före röd dag 8.30-12.30
Lunchstängt 5 juli till 27 augusti 12.00-13.00

Du kan också boka tid i appen Alltid öppet och på 1177.se

funktionshindersguiden.se finns samlad information om samhällets stöd.