Adhd-center

Adhd-center erbjuder kurser och grupper för familjer med barn och unga med adhd upp till 25 år. Hos oss kan du lära dig mer om adhd och få kunskap om strategier som underlättar i vardagen.

Om vår mottagning och ansökan

Vi bedriver en pedagogisk verksamhet i syfte att öka förståelsen för vad adhd innebär och ge redskap att hantera funktionsnedsättningen i vardagen. Vi vill stärka familjens resurser att stötta sitt barn genom uppväxten och bidra till att barn, ungdomar och unga vuxna ska kunna bli självständiga och delaktig i samhället.

Ta del av våra kurser

Du som beviljats insatser från Adhd-center och varit på välkomstträff kan anmäla dig, och dina närstående, till våra kurser, seminarier och föreläsningar.

Vägledare för neuropsykiatriska diagnoser

För dig med adhd och dina närstående finns inom Habilitering & Hälsa också en vägledare för neuropsykiatriska diagnoser. Vägledaren kan ge information om stöd inom till exempel skola, arbete, vård och omsorg. Kontakt med vägledaren sker genom att boka en telefontid på 1177 Vårdguiden e-tjänster.
Boka tid med vägledaren på 1177.se

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Kontakta Habilitering & Hälsas frågetjänst om du har frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. I frågetjänsten svarar socionomer på dina frågor. Det kan förutom habilitering, till exempel gälla insatser från kommunen, bidrag och ersättningar, skola och fritid. ‚Äč

Telefon: 08-123 350 10 (vardagar 8.00-16.30)
E-post: habresurscenter.slso@sll.se