Riksförbundet Attenton

På Attentions hemsida finns information om olika neuropsykiatriska diagnoser och relaterade tillstånd.
De har en fördjupande sida om vård- och stödinsatser. Där finns fördjupande information och listor att fylla i gällande exempelvis hur någon vill bli bemött i vården och för mötet med socialtjänsten.

Med fokus på vård – och stödinsatser

Många personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) upplever att kontakten med vård – och stödinstanser är svår – ibland helt omöjlig. Man hamnar i långa köer för utredning och behandling. Man glöms bort, får börja om och hamnar mellan stolarna. På denna sida kan du fördjupa dig i problematiken samt få värdefulla tips från personer som själva har NPF.

 

 

 

I mötet med socialtjänsten

Sidan har materialet för dig som arbetar inom socialtjänst som möter barn och unga med NPF.

Om bemötande

På denna sida hittar du tips och råd om bemötande som kan vara hjälpsamma när du träffar personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Filmer

På Attentions youtubekanal Attentionplay hittar du många fördjupande filmer om adhd, skolfrånvaro, bemötande, socialtjänst och andra relevanta fördjupningsområden.

 

Digitala utbildningar

Riksförbundet Attention erbjuder olika digitala utbildningar för dig som arbetar inom socialtjänst, på HVB-hem eller som är familjehemsförälder.