Tips på hemsidor

Här har vi samlat tips på hemsidor för dig som är barn eller ungdom.

Självhjälp på vägen

På hemsidan kan du hitta mer information och verkliga berättelser om olika diagnoser, exempelvis adhd. Här finns information riktad direkt till dig som är barn eller ungdom. Det finns även information riktad till vuxna i din omgivning.

Till hemsidan "Självhjälp på vägen" (sjalvhjalppavagen.se)

Snorkel

På hemsidan kan du hitta mer information om psykisk ohälsa, exempelvis oro/ångest, stress och nedstämdhet. Du kan också hitta tips på vad du kan göra när du inte mår bra på olika sätt.

Till hemsidan Snorkel (snorkel.se)

Hej Hyper

Hej Hyper vill öka kunskapen kring NPF och på ett lustfyllt sätt öka förståelse. På hemsidan hittar du musikvideos, filmer, pyssel och annat material, både för dig som är barn och för dina lärare eller andra vuxna i din omgivning.

Till hemsidan Hej Hyper (hejhyper.se)

Attention Ung

Det här en sida för dig som är ungdom eller ung vuxen och som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) eller för dig som funderar på om du har en diagnos. Här kan du både lära dig mer, få tips och ta del av andras berättelser.

Till hemsidan Attention Ung (attentionung.se)

UMO

UMO är en webbplats som vänder sig till alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få kunskap om adhd, att vara ledsen, ha ångest, relationer, sex, hur man söker hjälp och mycket mycket mer. Det finns filmer, råd, egna berättelser och fakta.

Till UMO:s hemsida (umo.se)

BUP

På hemsidan för BUP Region Stockholm kan du till exempel läsa om olika svårigheter som barn och unga kan ha och ta reda på hur ett besök på BUP kan se ut.

Här kan du läsa om adhd:

Om adhd på BUPs hemsida (bup.se)

Det finns fler texter om olika ämnen, läs gärna mer på hemsidan:

Till BUPs hemsida (bup.se)

BUP Skåne Online

På hemsidan finns fakta, självhjälp och tips på hur du kan ta hand om dig själv. Det finns också filmade föreläsningar om du vill fördjupa dig.

Till BUP Skåne Onlines sida "För barn och unga" (skane.se)