Slingan

På Slingan kan man prova på eller träna att köra slingstyrd Akkaplatta. Akkaplattan är en eldriven platta på hjul, på vilken den egna manuella rullstolen/sitsen placeras. Akkaplattan aktiveras med hjälp av en individuellt utprovad kontakt eller joystick och man kan på så vis själv bestämma när man vill starta, köra eller stanna.

Bild från slingan

På Slingan kan man träna regelbundet under en längre eller kortare period. En del kommer till Slingan med syftet att prova ut ett styrsätt. Akkaplatta går att förskriva som ett individuellt hjälpmedel.

Vem som helst kan anmäla en patient för att prova på Slingkörning, ingen remiss behövs. Vi kontaktar patientens förskrivare, oftast en arbetsterapeut som sedan blir ansvarig vid en eventuell förskrivning av Akkaplatta.

I mån av plats finns det möjlighet att "upplevelseköra" i våra miljöer, kanske som ett alternativ till att besöka ett sinnesrum på Lagunen. Då ska patienten ha ett fungerande styrsätt och medföljaren ska kunna hantera Akkaplattan.

Vi ger även konsultationer kring slingstyrd Akkaplatta och slingutbildning för förskrivare, personal runt barnet, samt till anhöriga.

Slingutbildning hösten 2020

Fredag 4 december kl 9-12.
Mejla lagunen.slso@sll.se eller ring 08-123 351 31, för anmälan.