Hjärnskadecenter

Hjärnskadecenter ger råd, stöd och behandling till barn, unga och vuxna med förvärvad hjärnskada som har drabbats av varaktiga funktionsnedsättningar. Vi ger även råd och stöd till närstående.

Vi ger framför allt insatser för dig som upplever kognitiva, fysiska, exekutiva och/eller psykosociala svårigheter efter din hjärnskada. Vi har tre team för olika åldrar och behov. 

Hjärnteamet barn

Hjärnteamet barn tar emot barn 2-17 år med förvärvad hjärnskada och varaktiga kognitiva funktionsnedsättningar.
Hjärnteamet barn

Hjärnskadecenter vuxna

Hjärnskadecenter vuxna tar emot vuxna som har drabbats av omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar efter förvärvad hjärnskada mellan 13-64 års ålder.
Hjärnskadecenter vuxna

PDoC-teamet

PDoC-teamet arbetar med patienter som efter förvärvad hjärnskada drabbats av långvarig svår medvetandestörning.
PDoC-teamet

Grupper och kurser

Vi erbjuder grupp- och kursverksamhet för dig som har aktuell kontakt på Hjärnskadecenter. 
Grupper och kurser på Hjärnskadecenter

Projektet Hjärna tillsammans

Hjärna Tillsammans vill förbättra stöd och rehabilitering för personer med förvärvad hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka. 

Följ Hjärna Tillsammans på Facebook

Tisdagsträffar

Första tisdagen i månaden arrangerar Hjärna Tillsammans en träff främst för dig med förvärvad hjärnskada. Varje träff har ett nytt ämne. Föreläsningar varvas med prova på-aktiviteter och social samvaro.

"Din hjärna" TV-program om stress

Vad gör stress med oss och hur påverkas hjärnan av digitaliseringen? Hur kan fysisk aktivitet föryngra hjärnan och varför används en stor del av våra hjärnor för att vara sociala? Det undersöker läkaren och författaren Anders Hansen i serien Din hjärna.

Podd om förvärvad hjärnskada

Podden Funka olika tar upp förvärvad hjärnskada, dess konsekvenser och vad det finns för stöd att få. 

Faktaspecial förvärvad hjärnskada

Att drabbas av stroke mitt i livet

Att vara barn med hjärnskada

Sömnskola för vuxna

Stroke- och hjärnskadevägledare

Har du frågor om var du eller din närstående ska vända sig efter en stroke eller annan hjärnskada? Då kan du kontakta vägledaren på Danderyds sjukhus för rådgivning. Vägledaren heter Emma Schött och nås vardagar på telefon 08-123 596 67. 

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.

Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se

funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning, och anhöriga.