Vuxenteamet

Vuxenteamet vid Habiliteringens kurs- och kunskapscenters anordnar grupper och föreläsningar för dig som är vuxen, 18 år och äldre, och har autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Vi har även föreläsningar för anhöriga.

För dig som är anhörig

Vi har två olika föreläsningsserier i 3 delar beroende på om du har en partner med autism eller om du är anhörig till någon med autism.

  • Autism hos vuxna, för dig som är anhörig till någon med autism
    måndagarna den 27/5, 3/6 och 10/6 kl. 17:00-19:00 - Anmälan

Inom Habilitering & Hälsa finns även andra kurser, grupper eller föreläsningar som kan passa dig som är anhörig till en vuxen person med autism. Kurskatalog

För dig som har autism

Vuxenteamet har grupper med olika teman, till exempel känslor, relationer, föräldraskap och hur man kan få vardagen att fungera.

Här hittar du information om våra grupper

Läs mer om att delta i en grupp

Innan du kan delta i våra grupper

Vill du delta i våra grupper behöver du först ha gått en grundkurs om autism som heter Prisma. Grundkursen erbjuds på alla habiliteringscenter inom Habilitering & Hälsa. Därefter kan du få en remiss till oss för att delta i våra grupper.

Om du inte har gått Prisma eller haft kontakt med något habiliteringscenter, skickar du först en ansökan om habilitering till ett habiliteringscenter. Det finns åtta habiliteringscenter för vuxna i Stockholms län.
Hitta mottagning

Så här går det till att delta i en grupp

Personer som deltar i grupper på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter har alla olika kunskap och erfarenhet. Några har kanske aldrig deltagit i en grupp tidigare medan andra är vana gruppdeltagare. Eventuell nervositet brukar släppa snabbt.

Det är olika hur bekväm man känner sig med autismdiagnosen. Vissa känner igen sig direkt medan andra kan känna sig tveksamma till om den verkligen stämmer. Det är okej att delta i grupp även om man är lite tveksam.