Listen

Kursutbud på barn- och ungdomsteamet

Här ser du alla kurser, grupper och föreläsningar som erbjuds på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter för familjer med barn, 5-17 år, som har autism utan intellektuell funktionsnedsättning.

Filtrering

För föräldrar till barn med autism 5-17 år samt för ungdomar som själva är mellan 14-17 år, som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Se mer

För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barn 5-17 år med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Webbgrundkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon.

Se mer

För mor- och farföräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barnbarn 5-17 år med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Även om tilltalet och exemplen är riktat till mor- och farföräldrar, så är kursinnehållet användbart även för andra anhöriga. Webbkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon.

Se mer

Föreläsning om autism för personal inom förskola och förskoleklass. Föreläsningen är öppen för personal till barn med föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Se mer

För föräldrar till barn med autism, 5-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning som deltagit i webbgrundkursen Autism hos barn.

Se mer

Samtalsgrupp för föräldrar till flickor med autism, 13-17 år.

Se mer

För föräldrar till barn med autism. Föreläsningen ges med inriktning mot årskurserna 3-6, 7-9 samt gymnasiet vid separata tillfällen.

Se mer

För föräldrar till barn med autism utan intellektuell funktionsnedsättning.

Se mer

För föräldrar till tonåringar med autism utan intellektuell funktionsnedsättning.

Se mer

För föräldrar som ska stötta sina ungdomar med autism inför valet till gymnasiet.

Se mer

För ungdomar 15-17 år som har autism och via sina föräldrar har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Se mer

För föräldrar till barn med autism, 5-10 år

Se mer

För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barn 5-17 år med autism och upplever stress, oro eller nedstämdhet i sitt föräldraskap.

Se mer

För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter och har barn 5-17 år med autism och upplever stress, oro eller nedstämdhet i sitt föräldraskap. Behandlingen är en del av en forskningsstudie.

Se mer

Grupp för barn 10-12 år som har autism och via sina föräldrar har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Se mer

Grupp för ungdomar 13-15 år som har autism och via sina föräldrar har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter. Ungdomarna deltar själva utan föräldrar.

Se mer

Grupp för ungdomar 16-17 år som har autism och via sina föräldrar har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter. Ungdomarna deltar själva utan föräldrar.

Se mer

En träff för barn med autism, 9-12 år, tillsammans med en förälder.

Se mer

En träff för syskon, 9-12 år eller 13-17 år, till barn med autism, tillsammans med en förälder.

Se mer

En träff för ungdomar med autism, 13-17 år. Ungdomarna deltar själva, utan föräldrar, på föreläsningen.

Se mer

För föräldrar som har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter. Webbkursen bygger på skrivet och inspelat material, som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon.

Se mer

Föreläsning för föräldrar till barn med autism 5-17 år om vad som kan vara viktigt att tänka på när tillvaron ofta är prövande för både barn och förälder.

Se mer

Grupp för syskon till barn med autism som via sina föräldrar har kontakt med Habiliteringens kurs- och kunskapscenter. Ungdomarna deltar själva, utan föräldrar, på föreläsningen.

Se mer

Föreläsning för föräldrar till barn med autism, 5-17 år, utan intellektuell funktionsnedsättning.

Se mer

1/1