Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

Habiliteringens kurs- och kunskapscenter erbjuder grupper, kurser och föreläsningar. Vi vänder oss till barn och vuxna med autism och deras anhöriga. Vi vänder oss också till ungdomar och vuxna som har en intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Alla kurser och grupper inställda till och med 19 november

Orsaken är de nya riktlinjerna i Stockholms län för att minska smittspridningen av covid-19, coronaviruset. Alla som är anmälda till en kurs eller grupp hos oss får individuell information.

Bild på föreläsningssituation

Barn med autism utan samtidig IF

Vi har kurser och grupper för dig som är förälder till ett barn 5-17 år med autism, utan intellektuell funktionsnedsättning. Vi har även grupper för barn från 10 år och föreläsningar och kurser för andra närstående, exempelvis mor- och farföräldrar.
Ansökan att delta i grupper för föräldrar och barn med autism

Vuxna med autism utan samtidig IF

Vi anordnar grupper och föreläsningar för vuxna med autism/asperger utan intellektuell funktionsnedsättning. Vi har även föreläsningar för anhöriga.
Grupper för vuxna med autism

Intellektuell funktionsnedsättning (IF)

Vi anordnar grupper för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning och är 15 år eller äldre.
Grupper för unga och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning

Så här minskar vi risk för smittspridning

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning av covid-19 (coronaviruset). Du kan läsa om några av våra åtgärder här.

 

Kontakta Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

Vägledare för neuropsykiatriska diagnoser

För dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, exempelvis autism eller adhd, finns inom Habilitering & Hälsa en vägledare för neuropsykiatriska diagnoser. Vägledaren kan ge information till dig och dina anhöriga om stöd inom skola, arbete, vård och omsorg med mera. Kontakt med vägledaren sker genom att boka en telefontid på 1177 Vårdguiden e-tjänster.
Boka tid med vägledaren på 1177.se

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.

Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se

funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning, och anhöriga.