Samtalsmottagning för anhöriga

Vår samtalsmottagning vänder sig till dig som har behov av en fördjupad terapeutisk samtalskontakt. Samtalen hos oss kan till exempel handla om att kunna hitta sätt att förhålla sig till känslor som oro, sorg, ilska och otillräcklighet.

Vi som arbetar i samtalsmottagningen för anhöriga är psykologer och socionomer som är vana vid situationer som anhöriga kan ställas inför. Vi vänder oss till dig som har en svår situation och har behov av en fördjupad samtalskontakt. 

Ansök till oss 

Du behöver ingen remiss för att komma till oss. Du kan ringa eller maila direkt.

Telefon: 08-123 351 00
E-post: anhorigcenter.slso@regionstockholm.se

Efter ansökan

Ditt telefonsamtal tas emot av vår administratör, därefter kontaktar en av mottagningens psykoterapeuter dig för ett första bedömningssamtal per telefon.

Väntetiden för att få en samtalskontakt varierar beroende på hur många som önskar samtalsstöd. I vissa fall är det möjligt att få förtur, till exempel för föräldrar till spädbarn, tonåringar och vid dödsfall i familjen.

När du erbjudits en samtalstid diskuterar du tillsammans med din psykoterapeut vad du önskar få ut av samtalen och hur ofta ni ska träffas. Du väljer om du vill komma själv, tillsammans med din partner eller med någon annan anhörig.

funka olika, kris- och samtalsmottagningen

Podd om stöd till föräldrar

När kan föräldrar till barn med funktionsnedsättning behöva samtalsterapi för att klara av vardagen? Om känslan av total hopplöshet infinner sig, vad gör man då? Podden Funka olika har talat med psykoterapeuter från Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga.

Att möta föräldrar i kris

När jag inte längre finns kvar

podden, funka olika, åsa rehnman

Podd om att vara partner till någon med autism

Podden Funka olika tar upp hur det kan vara att leva i en relation där ens partner har diagnoserna autism och adhd. Hör Åsa Rehnman, socionom på Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga, och Anna Bergström som var varit tillsammans med Patrik Ferm, som har asd och adhd, i 18 år

Vara partner