Temaföreläsning: Föräldraguiden vid autism och adhd – Så vägleder du ditt barn från ung till vuxen

  • 2024-03-12

  • 17 - 19

  • Aulan, Rosenlund

Föräldraguiden vid autism och adhd riktar sig till dig som har en ungdom eller ett vuxet barn som inte riktigt kommer i gång med vuxenlivet – eller till dig som vill förebygga att det blir så – och visar hur ni kan hitta en stabil väg framåt tillsammans.

Som förälder till ett barn med autism eller adhd pågår det aktiva föräldraskapet ofta längre än för andra. 

Föreläsningen utgår från boken "Föräldraguiden vid autism och adhd: Så vägleder du ditt barn från ung till vuxen" och hålls av bokens författare Katarina A. Sörngård. Katarina är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i neuropsykologi och har lång erfarenhet av att hjälpa personer med autism och adhd samt att guida föräldrar och närstående.

Om Adhd-centers temaföreläsningar

Temaföreläsningarna är ett komplement till Adhd-centers kursutbud. En möjlighet för er att ta del av mer information om ett specifikt ämne där vi tar in externa föreläsare insatta i de specifika områdena. 

Våra temaföreläsningar riktar sig i första hand till dig som är förälder men du kan också ta med dig en närstående person (över 18 år). Begreppet adhd används i föreläsningstexterna som samlingsbeteckning för både adhd och add.

Avbokning

Tid och plats

Föreläsningen är två timmar lång.

Tid: Klockan 17:00-19:00

Plats: Aulan, Rosenlunds sjukhus

Extra information: Det finns ett fik inne på Rosenlunds sjukhus som vanligtvis stänger kl. 16:30 men som ibland har öppet till 17:00. Behöver ni något att äta eller att dricka så rekommenderar vi att ni handlar med er något på vägen för att säkra upp inför kvällsföreläsningen. 

Avbokning

Om du har anmält dig men inte kan närvara vid föreläsningstillfället, kom ihåg att lämna återbud till Adhd-center via telefonnummer 08-123 355 30.

Lämna gärna återbud så snart som möjligt, helst minst 24 timmar innan.

Anmälan

Du som vårdnadshavare till någon som är inskriven på Adhd-center anmäler dig genom vårt kursbokningssystem PingPong. 

Genom att trycka på knappen nedan kommer du till anmälan för alla temaföreläsningar i vårt anmälningssystem PingPong.

Habilitering, Adhd/add, Barn, Anhörig/Närstående, Adhd-center