TAKK barn – tecken som alternativ kompletterande kommunikation

  • 2024-11-07

  • 13 - 15

  • Habiliteringscenter Flemingsberg, Röntgenvägen 3, plan 10

En kurs för dig som är anhöriga eller personal till ett barn som behöver tecken som alternativ kompletterande kommunikation, TAKK. Vi går igenom cirka 300 tecken vid tre tillfällen där teori varvas med praktiska övningar.

Den här kursen riktar sig i första hand till dig som är föräldrar eller nära anhörig till barnet. I mån av plats är även personal som arbetar med barnet i förskola/skola eller är personlig assistent välkommen att anmäla sig. Personal kan delta i kursen oavsett om föräldrar tar del av kursen eller ej.

Kursen innehåller teoretiska genomgångar och praktiska övningar för att börja använda tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Under de teoretiska genomgångarna lyfter vi bland annat fram vikten av att använda en responsiv kommunikationsstil. Det innebär att vänta in barnet och svara på barnets egna initiativ. I de praktiska övningarna använder vi spel, lekar och sånger som du efter kursen kan använda tillsammans med barnet. Vi går igenom drygt 300 tecken.

Du som är anhörig kan delta med tolk. Om du deltar som personal finns inte möjlighet för dig att ha tolk. 

Information om TAKK för barn som pdf

Kostnad
Kursen är avgiftsfri för föräldrar och anhöriga.
Personal betalar 2000:- inklusive kursmaterial

Datum och tid
Torsdag 7 november, 13.00-15.00
Torsdag 14 november, 13.00-15.00
Torsdag 21 november, 13.00-15.00

Sista anmälningsdag
31 oktober

Plats
Habiliteringscenter Flemingsberg barn
Röntgenvägen 3, plan 10, Huddinge

För frågor
08-123 356 00

Anmälan
Du kan anmäla intresse att delta här på webben om du har ett Bank-ID. Om du inte har det kan du ringa till den mottagning inom Habilitering & Hälsa ni har kontakt med. 

Vi informerar om du har en plats efter sista anmälningsdag.

När du går till anmälan skickas du vidare till vårt anmälningssystem Ping pong.

Habilitering, Språk och kommunikation, Autism, Barn, Anhörig/Närstående, Nätverk/Personal (professionellt nätverk), Flerfunktionsnedsättning, Förvärvad hjärnskada, Intellektuell funktionsnedsättning, Rörelsenedsättning, Habiliteringscenter Flemingsberg barn