Sociala aktiviteter, lek och samspel

  • 2024-09-02

  • 13 - 16

  • Habiliteringscenter Brommaplan, Klädesvägen 14 A

Det här är en kurs på tre tillfällen för dig som är föräldrar till barn med autism utan intellektuell funktionsnedsättning som är 7-10 år. Du får ta del av strategier som kan vara till stöd för barnet i sociala aktiviteter.

I denna kurs får du verktyg för att underlätta lek och sociala aktiviteter. Kursen riktar sig till dig som är förälder till barn med autism, 7-10 år. Ni träffas tre gånger.

En vanlig fråga hos många föräldrar är hur man kan underlätta och hjälpa sitt barn i olika sociala sammanhang så att det kan fungera lite bättre. Till exempel när barnet leker med en kompis, är på kalas eller i familjens umgänge med släkt och vänner. Det tar vi upp under den här kursen.

Första tillfället går vi igenom grundläggande fakta om lek och samspel och varför det kan bli svårt för barn med autism. Andra tillfället ligger fokus vid hur tydlighet och förberedelser kan underlätta lek och socialt samspel. Tredje tillfället tar vi upp hur man kan hjälpa barnet att träna på sociala färdigheter.

Ni föräldrar kommer få möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra. Ni kommer också få göra några korta hemuppgifter mellan träffarna.

Om det gäller ett barn med autism utan intellektuell funktionsnedsättning ska minst en förälder ha deltagit på en grundkurs om autism, 6-12 timmar, på Autismcenter små barn eller Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Information om Sociala aktiviteter, lek och samspel som pdf

Datum och tid
Måndag 2 september, 13:00-16:00
Måndag 9 september, 13:00-16:00
Måndag 16 september, 13:00-16:00

Sista anmälningsdag
9 augusti

Plats
Habiliteringscenter Brommaplan barn
Klädesvägen 14 A
Lokal: Konferensrummet

För frågor
08-123 354 10

Intresseanmälan
Vi ger besked om plats efter sista anmälningsdag.

Det går att anmäla sig här på webben med Bank-ID. Annars kan ni ringa till oss.

När du går till anmälan skickas du vidare till vårt anmälningssystem Ping pong.

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Vuxen, Anhörig/Närstående, Habiliteringscenter Brommaplan barn, 7-17 år