Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga

Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga kan erbjuda psykologiskt stöd för anhöriga till personer med funktionsnedsättning.

Om vår mottagning och ansökan

Samtalen hos oss kan till exempel handla om att kunna hitta sätt att förhålla sig till känslor som oro, sorg, ilska och otillräcklighet. De kan också handla om påfrestningar i föräldrarnas egen relation eller om tidigare händelser i livet som nu känns viktiga att prata om.

funka olika, kris- och samtalsmottagningen

Podd om stöd till föräldrar

När kan föräldrar till barn med funktionsnedsättning behöva samtalsterapi för att klara av vardagen? Om känslan av total hopplöshet infinner sig, vad gör man då? Podden Funka olika har talat med psykoterapeuter från Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga.

Att möta föräldrar i kris

När jag inte längre finns kvar

podden, funka olika, åsa rehnman

Podd om att vara partner till någon med autism

Podden Funka olika tar upp hur det kan vara att leva i en relation där ens partner har diagnoserna autism och adhd. Hör Åsa Rehnman, socionom på Kris- och samtalsmottagningen för anhöriga, och Anna Bergström som var varit tillsammans med Patrik Ferm, som har asd och adhd, i 18 år

Vara partner

Frågor om funktionsnedsättning och samhällets stöd?

Habilitering & Hälsas frågetjänst svarar på frågor om samhällets stöd vid funktionsnedsättning. Det kan handla ​om habilitering, insatser från kommunen, bidrag, ersättningar​, skola och fritid.

Ring 08-123 350 10 vardagar 8-16.30, eller boka tid via appen Alltid öppet, eller via 1177.se

funktionshindersguiden.se hittar du information om samhällets stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning, och anhöriga.