Appar för sömn och återhämtning

2021

Habiliteringens resurscenter

Habilitering, Sömn, Stress och oro, Hantera tid, planera och genomföra, Autism, Adhd/add, Barn 0-17 år, Vuxen, 18 år och äldre, Person med funktionsnedsättning, Anhörig/Närstående, Nätverk/Personal (professionellt nätverk), Flerfunktionsnedsättning, Förvärvad hjärnskada, Intellektuell funktionsnedsättning, Rörelsenedsättning, Habiliteringens resurscenter, Häfte

Ett häfte med tips på appar för att stötta insomning, uppvaknande och meditation.

Sömn och vila är en förutsättning för ett gott liv för alla människor. Personer med funktionsnedsättningar har ofta sömnproblem och kan dessutom ha extra stort behov av återhämtning. Den här sammanställningen innehåller tips och förslag på olika appar som kan hjälpa till för att komma till ro på kvällen och komma upp på morgonen. I slutet presenteras även appar som kan vara ett stöd för meditation antingen som en paus under dagen eller som ett sätt att varva ner på kvällen.
Om du upplever att dina svårigheter med att somna hindrar dig i livet och du inte reder ut det själv är det bra att söka professionell hjälp.

Somna

  • Relax Melodies
  • White Noise Lite
  • Naturljud koppla av och sova

Vakna

  • Sleep Cycle Alarm Clock
  • Sleep as Android

Mindfulness och meditation

  • Mindfulness Appen I och II

I materialet för utskrift beskrivs varje app mer utförligt, egenskaper, version, pris med mera. Det finns också en QR-kod för att underlätta nedladdning av apparna. Sammanställningen är uppdaterad i januari 2020.