Funktion i fokus möter

I varje nummer av tidningen Funktion i fokus möter du en känd person som är engagerad i frågor som rör funktionsnedsättningar.

Stina Wirsén, illustratör och barnboksförfattare

Funktion i fokus 2020, nr 1

Med Nallegrisen, Lucia och Stor skildrar hon mänsklighetens variation. Stina Wirséns barnboksfigurer är älskade av både barn och vuxna. Följ med till hennes ateljé där författarporträtt, dockor och barnboksfigurer skapas.

I hennes värld är allla lite eljest!

Tilde Björfors, konstnärlig ledare för Cirkus cirkör

Funktion i fokus 2019, nr 2

Tilde Björfors, konstnärlig ledare, kunde ha blivit virtuos på lina. I stället grundade hon Cirkus Cirkör, en nycirkus där alla får ta plats och funktionsvariationer ses som en tillgång. Tilde vet hur mycket man växer som människa när man släpper den perfekta balansen.

Hon älskar att ta risker

Lars Lerin, konstnär

Funktion i fokus 2019, nr 1

Han var udda redan som barn och kände sig inte riktigt hemma någonstans. Trots sin blyghet och introverta natur har konstnären Lars Lerin blivit folkkär, mycket tack vare sina tv-program i serien Lerins lärlingar.

"Man måste gå emot sin rädsla" 

Olof Wretling, estradör, radiopratare och författare

Funktion i fokus 2018, nr 4

Han gör åter en bejublad turné med föreställningen Diagnoserna i mitt liv. För Funktion i fokus berättar han om en barndom som ”damp-unge” och hur mycket hans kärleksfulla familj betydde.

Han är dampungen som blev estradör 

Majgull Axelsson, författare

Funktion i fokus 2018, nr 1

I sin senaste roman ”Ditt liv och mitt” öppnar Majgull Axelsson dörren till de stora institutionernas epok där människor med psykiska funktionsnedsättningar utsattes för svåra kränkningar och övergrepp långt in på 1960-talet

Hon ger Tok-Lars upprättelse 

Malena Ernman, operasångerska

Funktion i fokus 2017, nr 2

Operasångerskan Malena Ernman berättar om hur familjens liv har förändrats efter dottern Gretas aspergerdiagnos.

Diagnosen förändrade allt