Funktion i fokus nyhetsbrev

I nyhetsbrevet Funktion i fokus skriver vi bland annat om habiliteringens utbud och sådant som aktuellt inom funktionshindersområdet. Här får du exempelvis tips på kurser, nytt från podden Funka olika och bildstöd. Nyhetsbrevet kommer några gånger per termin. 

Kurser och föreläsningar hösten 2023

Nu finns höstens kurser, grupper och föreläsningar i kurskatalogen på habilitering.se. I det här nyhetsbrevet får du exempel på några av de kurser habiliteringen erbjuder.
Kurser och föreläsningar hösten 2023

Sensorisk känslighet vanligt vid autism

Det är vanligt att vara över- eller underkänslig för sinnesintryck om man har autism eller adhd. I Funktion i fokus nyhetsbrev har vi samlat fakta, boktips, filmer och länkar till poddavsnitt om annorlunda perception. Vi ger också några sommartips.
Sensorisk känslighet vid autism

De vill krossa fördomar om IF

Det finns mycket fördomar om intellektuell funktionsnedsättning (IF). Kunskapen är också ofta dålig om vad det innebär att ha en lindrig IF. I Funktion i fokus nyhetsbrev har vi samlat fakta, stöd, filmer och poddavsnitt om intellektuell funktionsnedsättning.
De vill krossa fördomar om IF

Så hjälper du barn och unga att få
en meningsfull fritid

I Funktion i fokus nyhetsbrev får du tips på material, aktiviteter och podd som handlar om meningsfull fritid för barn och unga med funktionsnedsättning.
Nyhetsbrev om meningsfull fritid för barn och unga

Stöd och behandling vid autism

Vad gör Habilitering & Hälsa för barn, unga och vuxna med autism och deras anhöriga? Det är temat i ett nytt nummer av tidningen Funktion i fokus. 
Stöd och behandling vid autism, nytt tidningsnummer

Kurser och föreläsningar våren 2023

Nu finns vårens kurser, grupper och föreläsningar tillgängliga i kurskatalogen på habilitering.se. (December 2022)
Kurser och föreläsningar våren 2023

Nyhetsbrev om skärmvanor

I Funktion i fokus nyhetsbrev kan du bland annat ta del av fyra forskares perspektiv på skärmvanor. Du får också tips om material, kurser och webbsidor på ämnet. (December 2022)
Skärmvanor och funktionsnedsättning 

Nyhetsbrev om våld 

I Funktion i fokus nyhetsbrev kan du ta del av kunskap och material för att öka medvetenheten om våld och funktionsnedsättning. I podden Funka olika möter du Ann Jönsson, utredare på Socialstyrelsen. (November 2022)
Våld och funktionsnedsättning

Nyhetsbrev om sällsynta hälsotillstånd

I Funktion i fokus nyhetsbrev kan du ta del av fakta, en forskningsstudie, stöd till föräldrar, en modefotografs perspektiv samt podden Funka olikas programserie om sällsynta hälsotillstånd. (Oktober 2022)
Sällsynta hälsotillstånd

Kurser och föreläsningar hösten 2022

Nu finns höstens kurser, grupper och föreläsningar tillgängliga i kurskatalogen på habilitering.se. Här får du några exempel. Anmälan görs via habilitering.se. 
Kurser och föreläsningar hösten 2022

Öppet hus och författarsamtal

I det här nyhetsbrevet tipsar vi om Öppet hus i visningsmiljön och författarsamtal i biblioteket. Lyssna på poddavsnitt om att vara ung med IF och ta del av en översikt till lättlästa sidor och bildstöd om riksdagsvalet och hur det går till att rösta. (Augusti 2022)
Öppet hus och författarsamtal

Tips i sommar - juni 2022

I juni månads nyhetsbrev får du tips för sommaren. Lyssna på poddavsnitt om lek och samspel, läs boken "Vänskap, skola, familjeliv" och ta hjälp av bildstöd för att underlätta sommarplaneringen. (Juni 2022)
Tips i sommar 

Hälsa och levnadsvanor, nytt tidningsnummer

Hälsa och levnadsvanor är temat i Funktion i fokus nummer 1, 2022. (Juni 2022)
Läs alla temaartiklarna i tema hälsa och levnadsvanor 

Om autism och annan diagnos

Hur är det att både ha autism och en annan diagnos. I Funktion i fokus nyhetsbrev har vi samlat olika aspekter på ämnet. (Maj 2022)
Autism och annan diagnos

Åldras med funktionsnedsättning

Vad händer med oss alla när vi blir äldre, och hur påverkas åldrandet vid olika funktionsnedsättningar? Vad kan man göra för att åldrandet ska bli gott? Om det handlar Funktion i fokus nyhetsbrev. (Mars 2022)
Att åldras med funktionsnedsättning 

Kurser, grupper och föreläsningar våren 2022

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av vårens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben. (Januari 2022)
Kurser, grupper och föreläsningar våren 2022

Hjälpmedel som gör skillnad, nytt tidningsnummer

Hjälpmedel är temat i Funktion i fokus nummer 2, 2021. Det handlar om allt från livsviktiga hjälpmedel, som insulinpump och slemsug, till nya hjälpmedel för kommunikation och underhållning. Tidningen ges ut av Habilitering & Hälsa i samarbete med fyra hjälpmedelsverksamheter inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). (December 2021)
Prylar som gör skillnad - nytt tidningsnummer ute nu!

Sexuell hälsa 

Många som har en funktionsnedsättning upplever att omgivningen inte vill se deras behov av sex och intimitet, men det håller på att förändras. Den senaste tiden har myndigheter, organisationer och föreningar uppmärksammat ämnet. Det finns böcker, poddar, rapporter, webbplatser och information för den som vill lära sig mer. (Oktober 2021)
Sexuell hälsa och funktionsnedsättning

Kurser, grupper och föreläsningar hösten 2021

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av höstens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben. (September 2021)
Kurser, grupper och föreläsningar hösten 2021

Sömn och pandemins effekter, nytt tidningsnummer

Tidningen Funktion i fokus tar bland annat upp olika aspekter på sömn. I tidningen kan du läsa flera olika röster om hur corona-pandemin har påverkat livet för olika personer. Här är ett litet urval av innehållet från tidningen. (Juni 2021)
Läs tidningen Funktion i foku om sömn

Sommarens digitala kurser 2021

Under sommaren erbjuder Habiliteringens resurscenter fyra föreläsningar och kurser digitalt. Dessutom har Habilitering & Hälsa tre webbkurser som deltagaren gör på egen hand. Alla som bor i Stockholms län kan anmäla intresse att gå webbkurserna. (April 2021)
Sommarens digitala kurser

Stöd för samtal om våld och utsatthet

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om utsatthet och funktionsnedsättning. Ta del av bildstöd för samtal om våld och kränkning och förslag på frågor att ställa. Lyssna på podden Funka olikas serie utsatthet och få en överblick över myndigheternas samlade information på temat. (Mars 2021)
Våld och utsatthet 

Stöd till dig som anhörig

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om anhörigperspektivet. Se bland annat filmen där habiliteringsläkaren svarar på hur sonen ska få de läkarintyg han behöver, läs om Camilla som fått hjälp genom habiliteringens samtalsstöd, och lär dig vad barnombuden på våra vuxencenter gör. (December 2020)
Anhörigperspektivet

Stress och stöd i orostider

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om att hantera stress under Coronapandemin. Bland annat ger forskningschefen Tatja Hirvikoski konkreta tips för att hantera stress. Läs om hur Funkibator ställde om till digitalt och hitta länkar till anpassat material om coronaviruset. (November 2020)
Stöd i orostider 

Nya webbsidor och poddavsnitt

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar bland annat om hur du hittar på nya habilitering.se och autismforum.se. I nyhetsbrevet kan du också lyssna på podden Funka olikas serie om att vara partner till någon med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. (Oktober 2020)
Nya webbsidor och poddavsnitt 

Kurser, grupper och föredrag hösten 2020

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av höstens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben. (Augusti 2020)
Kurser, grupper och föredrag hösten 2020