Funktion i fokus nyhetsbrev

I nyhetsbrevet Funktion i fokus får du bland annat tips om nya artiklar, aktuell forskning och nya avsnitt av podden Funka olika direkt i din mejl. 

Tips i sommar - juni 2022

I juni månads nyhetsbrev får du tips för sommaren. Lyssna på poddavsnitt om lek och samspel, läs boken "Vänskap, skola, familjeliv" och ta hjälp av bildstöd för att underlätta sommarplaneringen.

Nyhetsbrev med tips i sommar 

Hälsa och levnadsvanor, nytt tidningsnummer - juni 2022

Hälsa och levnadsvanor är temat i Funktion i fokus nummer 1, 2022.

Läs alla temaartiklarna i tema hälsa och levnadsvanor 

Om autism och annan diagnos - maj 2022

Hur är det att både ha autism och en annan diagnos. I Funktion i fokus nyhetsbrev har vi samlat olika aspekter på ämnet.

Nyhetsbrev om autism och annan diagnos

Åldras med funktionsnedsättning - mars 2022

Vad händer med oss alla när vi blir äldre, och hur påverkas åldrandet vid olika funktionsnedsättningar? Vad kan man göra för att åldrandet ska bli gott? Om det handlar Funktion i fokus nyhetsbrev.

Nyhetsbrev om att åldras med funktionsnedsättning 

Kurser, grupper och föreläsningar våren 2022, januari 2022

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av vårens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben.

Kurser, grupper och föreläsningar våren 2022

Hjälpmedel som gör skillnad, nytt tidningsnummer, december 2021

Hjälpmedel är temat i Funktion i fokus nummer 2, 2021. Det handlar om allt från livsviktiga hjälpmedel, som insulinpump och slemsug, till nya hjälpmedel för kommunikation och underhållning. Tidningen ges ut av Habilitering & Hälsa i samarbete med fyra hjälpmedelsverksamheter inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO).

Prylar som gör skillnad - nytt tidningsnummer ute nu!

Sexuell hälsa och funktionsnedsättning - oktober 2021

Många som har en funktionsnedsättning upplever att omgivningen inte vill se deras behov av sex och intimitet, men det håller på att förändras. Den senaste tiden har myndigheter, organisationer och föreningar uppmärksammat ämnet. Det finns böcker, poddar, rapporter, webbplatser och information för den som vill lära sig mer. 

Sexuell hälsa i Funktion i fokus nyhetsbrev (oktober 2021)

Kurser, grupper och föreläsningar hösten 2021

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av höstens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben.

Kurser, grupper och föreläsningar hösten 2021 (september 2021) 

Sömn och pandemins effekter, nytt tidningsnummer - juni 2021

Tidningen Funktion i fokus tar bland annat upp olika aspekter på sömn. I tidningen kan du läsa flera olika röster om hur corona-pandemin har påverkat livet för olika personer. Här är ett litet urval av innehållet från tidningen.

Läs tidningen Funktion i fokus (juni 2021)

Sommarens digitala kurser 2021

Under sommaren erbjuder Habiliteringens resurscenter fyra föreläsningar och kurser digitalt. Dessutom har Habilitering & Hälsa tre webbkurser som deltagaren gör på egen hand. Alla som bor i Stockholms län kan anmäla intresse att gå webbkurserna.

Sommarens digitala kurser (april 2021)

Stöd för samtal om våld och utsatthet - mars 2021

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om utsatthet och funktionsnedsättning. Ta del av bildstöd för samtal om våld och kränkning och förslag på frågor att ställa. Lyssna på podden Funka olikas serie utsatthet och få en överblick över myndigheternas samlade information på temat.

Våld och utsatthet i Funktion i fokus nyhetsbrev (mars 2021)

Stöd till dig som anhörig - december 2020

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om anhörigperspektivet. Se bland annat filmen där habiliteringsläkaren svarar på hur sonen ska få de läkarintyg han behöver, läs om Camilla som fått hjälp genom habiliteringens samtalsstöd, och lär dig vad barnombuden på våra vuxencenter gör

Anhörigperspektivet i Funktion i fokus nyhetsbrev  (december 2020)

Stress och stöd i orostider - november 2020

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar om att hantera stress under Coronapandemin. Bland annat ger forskningschefen Tatja Hirvikoski konkreta tips för att hantera stress. Läs om hur Funkibator ställde om till digitalt och hitta länkar till anpassat material om coronaviruset.

Stöd i orostider i Funktion i fokus nyhetsbrev  (november 2020)

Nya webbsidor och poddavsnitt - oktober 2020

Funktion i fokus nyhetsbrev handlar bland annat om hur du hittar på nya habilitering.se och autismforum.se. I nyhetsbrevet kan du också lyssna på podden Funka olikas serie om att vara partner till någon med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF.

Nya webbsidor och poddavsnitt i Funktion i fokus nyhetsbrev (oktober 2020) 

Kurser, grupper och föredrag hösten 2020

Våra kurser riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning, är anhörig eller närstående. Här finns även föreläsningar för dig som är yrkesverksam inom området. Här hittar du ett urval av höstens arrangemang. För att se allt kan du ladda ner en pdf eller titta i vårt kalendarium på webben.

Kurser, grupper och föredrag hösten 2020 (augusti 2020)