Sömn - Autismcenter små barn

  • Webbkurs

Webbkurs för vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen tar upp sömn och sömnstörningar samt strategier för att underlätta barnets insomning och uppvaknanden under natten.

Till Autismcenter små barns webbkurser kan vårdnadshavare till små barn med autism, födda 2016 eller senare, anmäla sig. Detta gäller barn registrerade vid Autismcenter små barn och barn registrerade vid andra center inom Habilitering och Hälsa, Region Stockholm. Personal inom barnomsorg och andra anhöriga kan inte delta i våra webbkurser.

Om kursen
Kursen passar dig vars barn det tar lång tid att somna på kvällen och/eller barnet vaknar och stiger upp flera gånger under natten.

I kursen kommer du få lära dig mer om följande:

  • Sömnsvårigheter hos barn med autism 
  • Hur fungerar sömnen och vad händer när barnet sover? 
  • Kartläggning av barnets sömn 
  • Strategier för att underlätta barnets sömn 

Omfattning
Kursen består framförallt av information via text och materialet tar ca 1-2 timmar att läsa. Dessutom tillkommer tid för att kartlägga och testa strategierna i vardagen. Vanligt är att du har 30-35 dagar på dig att slutföra den. 

Bra att veta
Då vi för närvarandra har korta väntetider till denna insats kommer den startas i princip direkt efter du anmält intresse. Därför ber vi dig endast att anmäla dig om du har möjlighet att påbörja och genomföra kursen inom 30 dagar.  

Eventuella kommentarer och frågor som dyker upp under kursens gång besvaras av behandlare efter avslutad kurs.

Vid frågor om insatsen går det bra att kontakta vår expedition, 08-123 354 50. 

Anmälan
Klicka på "Gå till anmälan" och fyll i formuläret. När din anmälan tagits emot får du ett meddelande från oss på 1177 samt ett mail att kursen är aktiverad, du får även en instruktions för att komma igång. Webbkursen genomför du sedan självständigt, på egen hand, via dator eller surfplatta.

 

Habilitering, Sömn, Autism, Anhörig/Närstående, Autismcenter små barn, Webbkurs, 0-6 år