Problembeteende - Autismcenter små barn

  • Webbkurs

Webbkurs för vårdnadshavare till små barn med autism. Kursen tar upp vad problembeteenden är, varför det uppkommer samt strategier för att få det att minska.

Till Autismcenter små barns webbkurser kan vårdnadshavare till små barn med autism, födda 2016 eller senare, anmäla sig. Detta gäller barn registrerade vid Autismcenter små barn och barn registrerade vid andra center inom Habilitering och Hälsa, Region Stockholm. Personal inom barnomsorg och andra anhöriga kan inte delta i våra webbkurser.

Om kursen
Kursen passar dig vars barn uppvisar problembeteenden, exempelvis utbrott.  

Du kommer få lära dig mer om följande:

  • Varför problembeteenden uppstår
  • Förebyggande strategier
  • Hur man kan hantera problembeteenden när de sker
  • Vikten av att ta hand om sig själv

Omfattning
Kursen består framförallt av information via text och materialet tar ca 2-3 timmar att läsa. Dessutom tillkommer tid för att kartlägga och testa strategierna i vardagen. Vanligt är att du har 30-35 dagar på dig att slutföra den. 

När du anmäler dig kommer du får ett meddelande från oss på 1177 och på din mail att kursen är startad och hur du loggar in. Därefter har du 30 dagar på dig att på egen hand slutföra kursen. Du genomför kursen självständigt och i din egen takt. Efter avslutad kurs går en behandlare vid ett tillfälle in i utbildningen för att besvara kommentarer och eventuella frågor.

Då vi för närvarande har korta väntetider till denna insats kommer den startas i princip direkt efter du anmält intresse. Därför ber vi dig endast att anmäla dig om du har möjlighet att påbörja och genomföra kursen inom 30 dagar. 

Bra att veta
Då vi för närvarandra har korta väntetider till denna insats kommer den startas i princip direkt efter du anmält intresse. Därför ber vi dig endast att anmäla dig om du har möjlighet att påbörja och genomföra kursen inom 30 dagar

Eventuella kommentarer och frågor som dyker upp under kursens gång besvaras av behandlare efter avslutad kurs.

Vid frågor om insatsen går det bra att kontakta vår expedition, 08-123 354 50. 

Anmälan
Klicka på "Gå till anmälan" och fyll i formuläret. När din anmälan tagits emot får du ett meddelande från oss på 1177 samt ett mail att kursen är aktiverad, du får även en instruktion för att komma igång. Webbkursen genomför du sedan självständigt, på egen hand, via dator eller surfplatta.

 

Habilitering, Problembeteende, Autism, Anhörig/Närstående, Autismcenter små barn, Webbkurs, 0-6 år