Problematisk skärmtid

  • 2023-05-31

  • 15 - 17.30

  • Habiliteringscenter Haninge, Handenterminalen 4

För föräldrar och andra anhöriga till barn och ungdomar med autism, 7-17 år. En föreläsning om användning av dator och mobiltelefon och hur föräldrar kan hantera det.

Hur kommer det sig att många barn och ungdomar med autism dras till dataspelens värld? Vad är det som lockar dem? När finns det en risk att ett barn utveckla problematiska spelvanor? Som förälder kan det vara svårt att veta hur man kan hantera situationen. Och vad kan du göra som förälder om du tycker att ditt barn spelar för mycket.

Vi pratar om vad som händer i hjärnan när man spelar dataspel. Och vilka effekter som kan göra oss beroende och spelande destruktivt. Vi tar också upp hur man kan motivera till andra aktiviteter, både i skolan och på fritiden.

Föreläsningen är två timmar med en kortare paus. Det är 10-20 deltagare.

För att delta behöver du ha haft ett första besök på ett habiliteringscenter och gått en grundkurs om autism inom Habilitering & Hälsa, 6-12 timmar. 
Om du inte har det kan du läsa om hur ni ansöker här.

Om Problematisk skärmtid som pdf

Datum och tid
Onsdag 31 maj, 15.00-17.30

Sista anmälningsdag
28 maj

Plats
Habiliteringscenter Haninge barn
Handenterminalen 4, plan 8

För frågor
08-123 356 20

Intresseanmälan
Du kan anmäla intresse här på webben om du har ett Bank-ID. Om du inte har det kan du ringa till oss istället. 

Habilitering, Hälsa och levnadsvanor, Autism, Barn 0-17 år, Anhörig/Närstående, Habiliteringscenter Haninge barn, 7-17 år, Skärmtid